Orhaneli'nde Şölen Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Orhaneli'nde Şölen Coşkusu

Orhaneli\'nde Şölen Coşkusu

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Orhaneli Karagöz Kültür Şenliği ve Yörük Türkmen Şöleni başladı.

12.06.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Orhaneli Karagöz Kültür Şenliği ve Yörük Türkmen Şöleni başladı.

3 gün devam edecek şenlikler, ilçe halkı, yabancı ülkelerden gelen ekiplerin kortej yürüyüşüyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "İlçe halkının desteği ile Güney Marmara'nın en geniş çaplı şenliğini yapıyoruz. Cumartesi günü düzenlenecek Yörük Türkmen Şenliği ile pazar günü yapılacak Kültür Şenliğine Bursalıları bekliyoruz" dedi.

Karagöz Piknik Alanı'nda saat 13.00'te başlayacak Yörük Türkmen Şöleni renkli görüntülere sahne olacak. Türkiye'nin 62 ilinden gelen Yörük-Türkmen Dernek, Fedarasyon ve Konfederasyon başkanları ağırlanarak, otağ çadırını kurulacak. Folklor gösterileri, ardından ise gökbörü, cirit, karakucak güreşleri, okçuluk, rahvan at yarışları yapılacak. Aynı gün eşek yarışları, deve oyunları, koyun kırpma yarışları, eşeğe odun sarma ve odun kesme yarışları, tahta araba yarışları yapılacak.

Akşam ise saat 20: 00'de "Yörük-Türkmen Kurultayı" yapılacak. Akşam saat 20: 00'te Büyükşehir Belediyesi sanatçıları konser verecek. Pazar günü 13: 00'te Yörük Türkmen göçü canlandırılacak. Ardından gelin alayı, folklor gösterileri ve konserler olacak. Şölen, saat 14: 30'da Orhan Ölmez, Mine Koşan, Ezo& Rafet El Roman konserleri ile son bulacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orhaneli'nde Şölen Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement