Orkide Bakmanın Püf Noktaları - Son Dakika
Ekonomi

Orkide Bakmanın Püf Noktaları

Orkide Bakmanın Püf Noktaları

Orkide bakmanın püf noktalarını bilirseniz, çiçeğinizin ömrünü uzatabilirsiniz.

14.10.2015 13:40  Güncelleme: 11:18

Doğal ve saf güzelliği temsil eden orkide çiçeği, özellikle hanımların en sevdikleri çiçekler arasındadır. Çoğunlukla salon bitkisi veya ofis bitkisi olarak tercih edilen orkideler,düğünlerde gelin buketi olarak da tercih edilmektedir. Saksı orkideleri bakımı kolay çiçeklerdir. Orkide bakmanın püf noktalarını bilirseniz, çiçeğinizin ömrünü uzatabilirsiniz.

İŞİN SIRRI VAR

Orkidenizi; böceklenmeden, kurumadan, köklerin çürümesinden, yaprakların yanmasından korumak için çiçeğinizle özel olarak ilgilenmelisiniz. Yazımızda orkide bakmanın püf noktalarını öğrenebilirsiniz.

SICAĞI SEVER

Orkidelerin temiz havayı ve ışığı çok sevdiğini bilmelisiniz. Orkideler ihtiyaç duydukları besinlerin %80 ini havadan ve ışıktan alırlar. Bu yüzden orkidenin yeri, ışık alabileceği günlük havalandırılan bir yer olmalıdır. Orkidenizi asla doğrudan yaz güneşine maruz bırakmamalısınız. Orkidelerin nasıl sulanması gerektiği genelde bilinmemektedir.

SULAMA ÖNEMLİ

Orkidenin doğru sulama şekli; haftada bir kez özel sulama kabını yarıya kadar su doldurup çiçeğinizi yaklaşık 1­2 saat bu suda bekletin. Gerekli sürenin sonunda suyu boşaltın. Saksının altında mutlaka su tabağı bulundurun. Böylece orkidenin toğrağında bulunan ağaç kabukları içine su çekebilir. Bitkilerin de insanlar gibi canlı organizmalar olduğunu unutmayın. Orkidenin altındaki kapta asla bayat su bırakmayın. Bayat su, kökleri havasız bırakarak çiçeğinizin ölmesine neden olabilir.

SADAKAT İŞARETİ

Sevdikleriniz için orkide siparişi vererek, sevginizi ve sadakatinizi ifade edebilirsiniz. Online orkide siparişi seçenekleri arasında bulunan renkli orkide aranjmanları, son zamanların en çok tercih edilen çiçek siparişleri arasındadır.

RENKLERİN ANLAMLARI

Hangi renk orkide göndereceğinize karar veremiyorsanız, pembe orkide; sevgiyi, beyaz orkide; evliliği, saflığı, mutluluğu ve aşkı, sarı orkide ise; dostluğu ve bilgeliği temsil ettiğini bilmelisiniz. Hastaya çiçek, bebeğe çiçek, kutlama çiçeği,sevgiliye çiçek gibi özel çiçek siparişlerinizde uygun fiyatlı çiçek alternatifi olarak orkideleri tercih edebilirsiniz. (Kaynak: cicekci.com)

Son Dakika Ekonomi Orkide Bakmanın Püf Noktaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement