Orman Ekipleri 2 Aylık Ayça Bebeğin Yardımına Koştu - Son Dakika
Güncel

Orman Ekipleri 2 Aylık Ayça Bebeğin Yardımına Koştu

Orman Ekipleri 2 Aylık Ayça Bebeğin Yardımına Koştu

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde kar yüzünden ulaşımın güçleştiği yolda, soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye götürülemeyen mevsimlik işçi ailenin 2 aylık kız bebeği Ayça Kolay'ın yardımına orman ekipleri koştu.

10.02.2015 17:05

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde kar yüzünden ulaşımın güçleştiği yolda, soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye götürülemeyen mevsimlik işçi ailenin 2 aylık kız bebeği Ayça Kolay'ın yardımına orman ekipleri koştu. Arazi aracıyla hastaneye yetiştirilen minik Ayça'nın sağlık durumunun iyi olduğu, ailesiyle birlikte bir süre hastanede kalacakları belirtildi.

İlçe merkezine 31 kilometre mesafedeki 1500 metre rakımlı Ovacık Yaylası'nda ağaç kesimi yapan mevsimlik işçi Salim Kolay (30) ile eşi Aysun Kolay'ın kızı 2 aylık Ayça Kolay, bu sabah soğuk algınlığına bağlı rahatsızlandı. Yaylada 50 santimetreye kadar ulaşan kar nedeniyle aile, kızını hastaneye götüremeyince cep telefonuyla Turgutlu Orman İşletme Şefliğinden yardım istedi. Bunun üzerine arazi aracıyla bölgeye giden ekipler, minik Ayça'yı ve ailesini Turgutlu Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı.

AİLE HASTANEDE MİSAFİR EDİLECEK

Gözlem altında tutulan minik Ayça'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi veren Uzman Doktor Ali İhsan Kuru, "Şu an için kaldıkları yerin fiziki şartları uygun olmadığı için hastanede yatış verdik. Akut bronşit tanısıyla tedavisi devam edecek. Hayati tehlikesinin olmaması sevindirici" dedi.

Hastane Başhekimi Operatör Dr. Sabri Taşcıoğlu, "Ailenin bölgede naylon çadırda kaldıklarını öğrendik. Bu nedenle aileyi hastanede bir süre misafir edeceğiz. Tedavi boyunca elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ayça'nın hayati tehlikesi yok. Ama iki aylık olduğu için gözlem altında tutacağız" diye konuştu.

Minik Ayça'nın babası Salim Kolay, "Yoğun kardan yollar kapalıydı. Biz de bağlı bulunduğumuz orman işletme şefliğini aradık. Bize arazi aracı gönderildi. Kızımı hastaneye yetiştirdiler Allah razı olsun" dedi. Anne Aysun Kolay da hastane yetkililerine kendilerine gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Orman Ekipleri 2 Aylık Ayça Bebeğin Yardımına Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement