Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Eli kanlı örgütlerle mücadeleyi biz yapıyoruz” dedi.

15.07.2016 11:54

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Eli kanlı örgütlerle mücadeleyi biz yapıyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Belarus Dışişleri Bakan Yardımcısı Alena Kupçina'yı makamında kabul etti. Kabul sırasında konuşan Eroğlu, şunları kaydetti:

"TİKA ile birlikte simdi çölleşme ve ağaçlandırma ile meşgulüz şuanda Afrika da çölleşme ile mücadele çalışmalarını yürütüyoruz. Çölleşmeyi engellemek için büyük destek veriyoruz. Türkiye olarak şimdi hedefimiz 2023 yılına kadar Türkiye ve Afrika'da her bir kişi için bir fidan dikmek. Belarus içinde bir fidan dünyada olacak. Son olarak biz Belarus ile iş birliği yapmaktayız. Özellikle su meteoroloji, ağaçlandırma konusunda her türlü iş birliğine açığız."

Konuşmasının ardından basın mensupların gündeme dair sorularını değerlendiren Eroğlu, Fransa'da çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin ise "Fransa'da maalesef bir kamyon kalabalığın içine girerek çok sayıda Fransız vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep oldu biz bu terörü lanetliyoruz. Bütün Fransa halkına başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Milletimizin taziye mesajlarını Fransa'ya iletiyoruz" diyen Eroğlu, "Biz terörün her türlüsüne karsıyız. Eli kanlı örgütlerle mücadeleyi biz yapıyoruz. DAES'e katılmak isteyen birçok kişiyi ülkesine geri gönderdik uyardık dikkat edin bunlar terör örgütüdür diye maalesef İstanbul ve Ankara'da böyle menfur hadiseler oldu" şeklinde konuştu.

"Bizde bu mücadele için hazırız"

Bütün dünyanın iyi kötü terörist diye bakmadan terör ile mücadele etmesi gerektiğinin mesajını veren Eroğlu, "Bizde bu mücadele için hazırız. On binlerce vatan evladı şehit düştü masum sivil halkımız hayatini kaybetti ama size soruyorum bunlara silahları kim veriyor bunların eğitimini kim yapıyor. Dünyanın birde bunu düşünmesi lazım bunların silahlarını kimin verdiğini biliyoruz. Artık vakit geçirmeden bütün dünya ülkeleri birleşerek bunlarla mücadele edilmeli birileri biz seyredelim derse tarihlerindeki en büyük hatayı yapmış olur. Gelin biz hazırız bütün terörü de lanetliyorum kimsenin başka bir kimsenin hayatına kast etmeye hakki yoktur. Böyle insanlık dışı bir canavarlık olabilir mi bu terörü lanetliyoruz ve bu son olsun diyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement