Orman ve Su İşleri Tunceli Şube Müdürü Gürsönmez Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Tunceli Şube Müdürü Gürsönmez Açıklaması

"Doğayı korumak her kesin görevidir.

03.01.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, "Doğayı korumak her kesin görevidir. Her canlının yaşama hakkına saygı duyalım ve koruyalım" dedi.

Gürsönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde il genelinde kaçak avcılara karşı vatandaşların tepki geliştirdiğini ve konuya duyarlılık göstermelerinin sevindirici olduğunu belirti.

Tunceli'de bazı yılları kış şartlarının ağır geçtiğini ve bazı yaban hayvanlarının yiyecek bulabilmek için insanların yaşam alanlarına yaklaşmalarına neden olduğunu aktaran Gürsönmez, şunları söyledi:

"Biz bu yıl yaban hayvanlarının doğada beslenebilmesi için 5 ton çeşitli yem bitkisi hazır bulunduruyoruz. Birkaç gündür Çemişgezek ilçemizde belirlenen noktalarda yemleme çalışmaları yapılıyoruz. Biz kurum olarak personelimizle özveriyle görevimizi yapıyoruz. Fakat bu yeterli değil. Doğayı korumak herkesin görevidir. Her canlının yaşama hakkın saygı duyalım ve koruyalım. Bu il yaban hayatıyla güzel ve anlamlı. Bu korunup gelişirse ilimizde insanlarımız yaban hayatıyla iç içe bir yaşam sürebilir ve bunun güzelliğini, keyfini yaşayabilir."

Tunceli'de yaban hayatın korunması ve geliştirilmesi için ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapabileceklerini ifade eden Gürsönmez, "Doğanın korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması için ilgili tüm kurumlarla iş birliğine açığız. Yeter ki hedeflerimiz, amaçlarımız ortak olsun. Bu doğa bizlere miras ve biz bu mirası gelecek kuşaklara aktarmakla görevliyiz" diye konuştu.

Kaçak ve bilinçsiz avcılarla mücadele için vatandaşlara da çağrıda bulunan Gürsönmez, vatandaşların bölgelerinde kaçak ve bilinçsiz avlananları uyarmaları ve ilgili kurumlara bilgi vermeleri konusunda duyarlı olmaya davet etti. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Tunceli Şube Müdürü Gürsönmez Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement