Orman Yangınlarını Önlemek İçin Etkin Önlem Alınması İsteği - Son Dakika
Yerel

Orman Yangınlarını Önlemek İçin Etkin Önlem Alınması İsteği

Orman Yangınlarını Önlemek İçin Etkin Önlem Alınması İsteği

Kent Konseyi İmar ve Planlama ile Çevre Çalışma Grupları tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, orman yangınlarını önleme konusunda daha etkin önlemler alınması gerektiğine dikkat çekildi.

08.07.2014 13:29

Kent Konseyi İmar ve Planlama ile Çevre Çalışma Grupları tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, orman yangınlarını önleme konusunda daha etkin önlemler alınması gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, özelikle kundaklama sonucu çıkarılan yangınların önlenmesi için denetimlerin artırılması ve cezaların da caydırıcı nitelikte olması gerektiği ifade edildi.

Adrasan'da önemli bir çevre felaketine yol açan yangının yaklaşık 18 saat sürdüğüne işaret edilen açıklamada, "Antalya halkı olarak, yanan Adrasan ormanının imara açılması endişesini taşımaktayken Antalya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Orman Bölge Müdürünün söz konusu alanda hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyeceği ve orman alanının rehabilite edileceği hususunda beyanatları bir ölçüde yüreklerimizi ferahlatmıştır" ifadesi kullanıldı.

Yanan ormanların rehabilite edilmesinin üst düzeyde önem teşkil ettiği vurgulanan açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Ormanlarımızı korumada öncelikli olan, yangınlar oluşmadan önce orman ekosistemi ve turistik tesisleri ile bütüncül bir şekilde planlanacak tedbir amaçlı çalışmaların hayata geçirilmesidir. Adrasan orman yangını, ülkemizde ve bölgemizde gerçekleşen ne ilk ne de son orman yangındır. Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezinin resmi verilerine göre, ülkemiz genelinde son 10 yılda 110 bin 453 hektar büyüklüğünde ormanımız yangınlarla yok olmuştur. Bu yangınların yüzde 23'ü Antalya'mızda gerçekleşmiştir. Kentimiz, orman yangınlarında diğer illerimiz arasında birinci sıradadır." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman Yangınlarını Önlemek İçin Etkin Önlem Alınması İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement