Ormancılık Çalışanlarından Bakan Eroğlu'na Açık Mektup - Son Dakika
Güncel

Ormancılık Çalışanlarından Bakan Eroğlu'na Açık Mektup

Ormancılık Çalışanlarından Bakan Eroğlu\'na Açık Mektup

Ormancılık meslek ve emek örgütleri platformu, Orman Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan ve rotasyona tabi tutulan personelin haksızlığa uğradığını iddia ederek, Bakan Eroğlu'na bir mektup yazdılar.

19.08.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ormancılık meslek ve emek örgütleri platformu, Orman Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan ve rotasyona tabi tutulan personelin haksızlığa uğradığını iddia ederek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na bir mektup yazdılar.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı önünde TMMOB Orman Mühendisleri Odası (OMO), Türkiye Ormancılar Derneği (TOD), Türk Tarım Orman-Sen, Tarım Orkam-Sen ve Tarım Orman İş Sendikası çalışanları basın açıklaması için bir araya geldi. Platform üyeleri, basın açıklamasında Bakan Eroğlu'na yazdıkları mektubu okudular.

Basın açıklamasında platform adına konuşan OMO Genel Başkanı Ali Küçükaydın, Bakan Eroğlu'na seslenerek, Orman Genel Müdürlüğünde "rotasyon uygulaması" adı altında tayinler yapıldığını hatırlattı.

Küçükaydın, binlerce çalışan ve ailenin sürgün edilerek mağdur edildiğini, atamaları yapan yöneticilerin durumu açıklayamadığını ve kendilerine sadece "Bakanın talimatı" şeklinde açıklama yaptıklarını savundu.

Bazı meslektaşlarının rotasyon kapsamında olmadıkları halde keyfi atamalara tabi tutulduklarını ileri süren Küçükaydın, "Orman idaresince bu şekilde haksızlığa uğrayan meslektaşlarımızın itirazlarına karşın 'gidin hakkınızı mahkemelerde arayın' biçiminde aymazca cevaplar verilmektedir" ifadelerini kullandı.

Küçükaydın, ilk defa işletme müdürü yardımcılığı, müdür yardımcılığı, işletme müdürlüğü, bölge müdür yardımcılığı ve bölge müdürlüğüne yapılan atamaların "yandaş" olduğunu ve bunların iptal edilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Bakan Eroğlu'na çağrıda bulunan Küçükaydın, "Ormancılar yersiz yurtsuz bırakılmış, ormanların aleyhine Anayasa'ya aykırı birçok mevzuat çıkarılmış, çalışanlarımız bir türlü huzur bulamamıştır" dedi.

Küçükaydın, platform olarak her zaman ormancılık çalışanlarının yanında olduklarını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ormancılık Çalışanlarından Bakan Eroğlu'na Açık Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement