Ormandaki Kenevir Bahçesine Operasyon - Son Dakika
Güncel

Ormandaki Kenevir Bahçesine Operasyon

Mersin'in Anamur ilçesinde jandarma ekipleri, ormanlık alan içerisinde oluşturulan bahçede bin 542 kök kenevir bitkisi ve 11 kilo 874 gram kubar esrar ele geçirdi.

15.06.2016 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Anamur ilçesinde jandarma ekipleri, ormanlık alan içerisinde oluşturulan bahçede bin 542 kök kenevir bitkisi ve 11 kilo 874 gram kubar esrar ele geçirdi.

Alınan bilgiye göre, Anamur İlçe Jandarma Komutanlığı'nın uyuşturucuyla mücadele için kurduğu özel ekip, Çaltıbükü Mahallesinde mezarlığa yakın ormanlık bir bölgede kenevir ekili bahçe olduğunu tespit etti.

Bahçeye düzenlenen operasyonda kenevir ekili alanda nöbet tutan D.O. (34) ve M.Y. (35) yakalanırken, yapılan aramada bir av tüfeği, bin 542 kök kenevir bitkisi ve 11 kilo 874 gram kubar esrar ele geçirildi.

Jandarma ekibinin bölgede yaptığı incelemede, şüphelilerin 3 kilometre mesafeden hortum çekerek getirdikleri suyu tahta ve naylon kullanarak yaptıkları havuzda biriktirdikleri ve bitkileri bu suyla suladıkları belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin gece ve gündüz bu alanda kalabilecek şekilde hazırlıklı oldukları, her türlü gıda ve benzeri maddeyi yanlarında bulundurdukları anlaşıldı.

İki ayrı uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan arandığı öğrenilen D.O ve M.Y. işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Kamyonetlerle İlçe Jandarma Komutanlığı'na taşınan kenevir bitkileri, adli makamların kararı ile imha edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ormandaki Kenevir Bahçesine Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement