Ortaca'da Çevre, Tarım ve Turizm Festivali - Son Dakika
Güncel

Ortaca'da Çevre, Tarım ve Turizm Festivali

Ortaca\'da Çevre, Tarım ve Turizm Festivali

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, 19'uncu Tarım Çevre ve Turizm Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.

23.06.2014 12:23

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, 19'uncu Tarım Çevre ve Turizm Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüş sonrası lise öğrencilerinin folklor gösterisi beğeniyle izlendi. Yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar gezildi. Havanın kararmasıyla birlikte sahne alan Kıraç, hayranlarına konser verdi. Etkinliğe CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kuş, Menteşe Belediye Başkanı CHP'li Bahattin Gümüş, Dalaman Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Şaşmaz, geçmiş dönem milletvekili Ali Arslan, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Ortaca tören alanında saygı dün (pazar) saat 18.30'da başlayan bando eşliğindeki yürüyüş, panayır yerinde son buldu. İZTUZU'NUN ÖZEL BİR ŞİRKETE VERİLMESİ HATIRLATILDI

Rahatsızlığından dolayı yürüyüşe katılamayan Ortaca Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karaçelik adına topluluğa seslenen meclis üyesi Mehmet Ali Avcı "Biz normalde bu festivalimizi Mayıs ayı sonrasında yapacaktık. Ne yazık ki Soma'da çok kötü bir maden kazasında 301 madencinin ölümü nedeniyle etkinliği ertelemek zorunda kaldık. Yalnız bu arada yine burukuz. Çevre festivali kapsamında Dalyan'da İztuzu'nda bir tatsızlık yaşamaktayız. Bunun yaşanmamasını arzu ediyorduk. Şu an hukuki işlemlerimiz sürüyor. İnşallah bu mücadeleyi kazanırız" dedi. Festivalin 19 yıldır sürmesinin mutluluk verici olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, "Bu festival niye yapılıyor? Amaç olarak bir bakıma bağ bozumu. Okullar bitiyor. İnsanları buluşturmak, biraraya getirmek, hemşehrilik duygularını artırmak, onlara güzel 5 gün geçirtmek için yapılıyor. Aynı zamanda değerlerimizi ortaya koymak; Tarım, çevre, turizm ve kültürle ilgili değerlerimizi ortaya koymak, farkındalık yaratmak ve onları geliştirmek geleceğe taşımak için yapılıyor. Ben broşürde okudum. Tarım, çevre ve turizm diyor. Çevre başa geçmiş çünkü bugünlerde yaşadıklarımızı göz önüne aldığımızda, çevreye karşı yapılan bir yanlış hareket var. Bugün Başkan Hasan Karaçelik kardeşim yanımızda değil ise bu üzüntülü hadisenin sebebiyle aramızda olamadı. Çünkü bize göre gerçekten hukuk dışı kural dışı bir hareketle yıllardır, Ortaca Belediyesi tarafından işletilen İztuzu'nu belediyemizin elinden alarak başka bir şirkete nasıl olduğu belli olmadan verildi. Bununla ilgili arkadaşlarımız hukuki işlemleri yapmaktadır. Aynı şekilde İl özel idaresinin yönettiği şirketin içi boşaltılarak bize verildi. Biz hukuka güvenerek hakkımızı alacağız ve halkımızın hizmetine sunacağız. Ben bu duygu ve düşüncelerle Hasan Karaçelik başkanımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

KIRAÇ SAHNE ALDI

Konuşmanın ardından Dalyan Halidun-Feridun Tınaztepe Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerin folklor gösterisi izlendi. Festivale katılanlar yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi. Havanın kararmasıyla birlikte yerel guruplardan Monika Suter ve Pire sahne aldı. Saat 22.00'yi gösterdiğinde hayranlarının merakla beklediği Kıraç, sahneye geldi. Birbirinden güzel şarkılarıyla yaklaşık 2 saat sahnede kalan Kıraç, hayranlarına unutulmaz bir konser verdi. Konser sonrası Kıraç'a Belediye Başkan Vekili Mehmet Kuş plaket ve çiçek verdi. Etkinlikler kapsamında 26 Haziran Perşembe günü Halk Müziği sanatçısı Özlem Özdil'in konser vereceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ortaca'da Çevre, Tarım ve Turizm Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement