Ortaca'da Hanutçuluğa Karşı Eylem - Son Dakika
Yerel

Ortaca'da Hanutçuluğa Karşı Eylem

Ortaca\'da Hanutçuluğa Karşı Eylem

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, özellikle turizm merkezlerinde sıklıkla şikâyet konusu olan “hanutçuluk” Ortaca Belediyesi tarafından ilçe gündemine taşındı.

24.08.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, özellikle turizm merkezlerinde sıklıkla şikayet konusu olan "hanutçuluk" Ortaca Belediyesi tarafından ilçe gündemine taşındı.

Ortaca'nın Dalyan mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen bilinçlendirme toplantısında, yerel halk ve esnaflara hanutçulukla çeşitli uyarılarda bulunuldu, mücadele kapsamında yapılanlar ve yapılması gerekenler anlatıldı.

Ortaca Belediyesi basın açıklaması yapan Ortaca Kent Konseyi Genel Sekreteri Nilgün Şahin, "Hanutçuluk olarak tabir edilen davranışlar en başta insan haklarına aykırı kaba bir davranıştır. Misafirlerimizin huzur ve güven ortamı içinde alışveriş yapması, eğlenmesi, sokaklarımızda özgürce dolaşması ve ülkelerine memnun ve güzel anılarla dönmesi için Dalyan halkı olarak birçok görevimiz bulunmaktadır. Dalyan halkı ve esnafları olarak misafirlerimizi rahatsız eden her türlü davranış bizleri de rahatsız etmeli, olumsuz davranışları sergileyenlere karşı toplumsal tepkimizi ortaya cesaretle koymalıyız. İlçemizde faaliyet gösteren, esnaf ve ticaret odalar, sivil toplum örgütleri, sektörde faaliyet gösteren işletmeler yerel yönetim kaymakamlık ortak çalışma yaparak Dalyanın tanıtımımı için projeler geliştirmelidir. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayabilmek için işletme sahipleri ve personeller eğitilmeli sertifikalı personel çalıştırılması sağlanmalıdır. Hanutçuluğun önlenmesi için cezalardan önce zihniyetlerin değişmesi İşletmelerin personellerinin en iyi şekilde yetiştirilmesi halkımızın duyarlılığının arttırılması daha etkili olacaktır. Belediye çalışanları ve jandarma kolluk kuvvetleri tarafından bu yıl için hanutçulukla ilgili önlemler alınmış olsa da; biz sivil toplum örgütleri ceza yönteminin yanı sıra misafirlerimize saygının kendimize saygı düsturu temel alarak yapılan çalışmalara destek oluyor ve her yıl bu etkinliklerimizi yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından, 100 kişilik grup, Dalyan Mahallesi barlar Sokağında ellerinde hanutçuluğa karşı yazılı pankartlarla slogan atarak yürüyüş yaptı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca'da Hanutçuluğa Karşı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement