Oruçoğlu'ndan 'Işıltılar' Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Oruçoğlu'ndan 'Işıltılar' Sergisi

Oruçoğlu\'ndan \'Işıltılar\' Sergisi

Çalışmalarını Avustralya'da sürdüren yazar ve ressam Muzaffer Oruçoğlu'nun resim sergisi Diyarbakır'da açıldı.

09.04.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar ve ressam Muzaffer Oruçoğlu'nun resim sergisi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda açıldı. Türkiye`de daha çok yazar kimliğiyle tanınan sanatçının bugüne kadar 7 ülkede 60`a yakın sergisi düzenlendi. Oruçoğlu'nun "Işıltılar" adlı sergisi, 18 Nisan 2014 gününe kadar açık olacak.

Çalışmalarını Avustralya'da sürdüren Muzaffer Oruçoğlu, bu sergisinde renklerin ve ışıltıların diliyle konuşmayı sürdürüyor. Resmin yapımında kurala karşı çıkan ve yeni stilleri ve boya tekniklerini deneyen ressam, tiplemeleri çeşnilendiriyor, insanda gizlice gülümseyen emeği, ironik dalgacı yanlarıyla sezdirmeden açığa vuruyor.

Sergideki tablolar, klasik ve yer yer de naif biçimin, sürrealist esintilerle kırılıp derinleşmesinin bir denemesi gibi görünüyor. Anadolu'dan, Avrupa ve Avustralya'dan derilip devşirilen, biçime ve çağrışıma dönüşen bir ışık ve buluş cümbüşü. Boyutlardan kurtulma ya da onu boşluğa doğru parçalama çabası. Yedi ülkede düzenlenen altmışa yakın kişisel serginin bir özeti.

MUZAFFER ORUÇOĞLU

1998 yılından beri Avustralya'da yaşayan Oruçoğlu, bu kıtada iki yıllık resim ve heykel kolejini bitirdi. 13'ü roman, 7'si şiir, 2'si masal olmak üzere 30 kitabı yayınlandı. 4 ciltlik Grizu adlı kitabı 2011 yılı Abdullah Baştürk İşçi Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü.
Sergi 18 Nisan tarihine kadar sanatseverlere açık olacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Oruçoğlu'ndan 'Işıltılar' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement