Osmancık'ta Başpehlivan Ünal Karaman Oldu - Son Dakika
Yerel

Osmancık'ta Başpehlivan Ünal Karaman Oldu

Osmancık\'ta Başpehlivan Ünal Karaman Oldu

Çorum’un Osmancık ilçesinde düzenlenen Geleneksel Pirinç Kültür ve Sanat Festivali, yağlı güreş müsabakaları ile sona erdi.

28.09.2014 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Osmancık ilçesinde düzenlenen Geleneksel Pirinç Kültür ve Sanat Festivali, yağlı güreş müsabakaları ile sona erdi.

Osmancık Belediyesi'nce organize edilen festivalin son gününde yağlı güreş müsabakaları yapıldı. 350 pehlivanın mücadele ettiği er meydanında baş pehlivanlığı Ünal Karaman kazandı. Güreş ağalığına ise işadamı Ahmet İpek seçildi.

Başpehlivanlıkta Murat Gençtürk'ü eleyen Ünal Karaman altın madalyayı kazandı. Baş altı kategorisinde ise altın madalyanın sahibi Fatih Kambur oldu. Güreşlerinin tamamlanmasının ardından ödül töreni düzenledi.

Başpehlivanların ödülünü Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ermiş ve Ak Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya birlikte verdi. Ödül töreninde bütün kategorilerde dereceye giren pehlivanlara ilçedeki Çeltik Fabrikaları tarafından pirinç hediye edildi.

Programda çeltik üreticileri de ödüllendirildi. Belediye Başkanı Hamza Karataş da ilçede en fazla çeltik eken ve en yüksek miktarda hasat gerçekleştiren pirinç üreticileri Rıfat Göbel, Nihat Kuran ve Fazlı Gelgör'e plaket verdi.

Karataş ödül töreninde yaptığı konuşmada festivalin ilçenin en önemli gelir kaynağı olan pirincin adına düzenlendiğini belirterek Osmancık Pirincinin dünya çapında bir üne kavuştuğunu söyledi.

Çeşitli etkinliklerle kutlanan festivalin finalini yağlı güreş müsabakaları ile gerçekleştirdiklerini kaydeden Karataş "Bu gün buradaki yoğun ilgiden de anlaşılacağı üzere Festival etkinliklerimizde en çok ilgiyi yağlı güreş müsabakaları görüyor. Çünkü güreş bizim millet olarak bir ata sporumuzdur. Osmancık Belediyesi olarak güreşçilere destek veriyor, teşvik ediyoruz. İlçemizin güreşçileri, ilçemizde bulunan güreş eğitim merkezinde ulusal güreş müsabakalarına hazırlanıyor. Osmancık Belediye Spor bünyesinde bulunan güreş takımı ulusal müsabakalara katılıyor ve çeşitli başarılara imza atıyor.İlçemiz güreşe ilgi duyuyor ve güreşi seviyor. Biz de pirincimizin adına düzenlediğimiz festivali halkımızın sevdiği yağlı güreşlerle taçlandırdık" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancık'ta Başpehlivan Ünal Karaman Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement