Osmancık'ta Dolu Dolu Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Osmancık'ta Dolu Dolu Ramazan Etkinlikleri

Osmancık\'ta Dolu Dolu Ramazan Etkinlikleri

Çorum’un Osmancık Belediyesi’nin Şehr-i Ramazan etkinlikleri dolu dolu kutlanacak.

18.06.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Osmancık Belediyesi'nin Şehr-i Ramazan etkinlikleri dolu dolu kutlanacak.

Osmancık Belediyesi tarafından 11 ayın sultanı Ramazan'a özel çeşitli ekinlikler düzenlenecek. Her hafta Cumartesi günleri düzenlenecek etkinliklerde tasavvuf konserleri, Hacivat-Karagöz, meddah, semazen, ateşbaz ve çocuklar için palyaço gösterileri yer alıyor. Etkinliklerde bir ayrıca vatandaşlara Osmanlı geleneği olan Osmanlı Şerbeti de ikram edilecek.

Belediye Başkanı Hamza Karataş, Ramazan ayının hem maneviyatını hissetmek hem de eski Ramazan geleneklerini yaşatmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini belirtti.

Osmancık'ta özlenen Ramazan geleneğinin tekrardan hayat bulacağını belirten Karataş "Her hafta Cumartesi günü Ramazan etkinliklerimiz Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak. Tasavvuf Konseri ve Semazen gösterisi gibi Ramazanın maneviyatına uygun etkinliklerimiz olacak. Ayrıca eski Ramazan eğlencelerini de yaşatmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla Karagöz Hacivat başta olmak üzere ateşbaz, illüzyonist, halk dansları gibi çeşitli eğlence programlarımız var. Programda çocuklarımızı da eğlendirecek etkinliklerimiz yer alıyor. Tüm halkımızı her Cumartesi günü Sahil Parkta dolu dolu bir Ramazan programına davet ediyoruz" dedi.

BELEDİYEDEN EVLERE İFTAR VE SAHUR SERVİSİ

Ramazan'da paylaşma ve yardımlaşmanın önemine dikkat çekerek vatandaşlara Ramazan ayında her zamankinden daha çok yardımlaşma çağrısında bulunan Karataş, Osmancık Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi aileler ile iftar ve sahur hazırlamakta zorlanan yaşlıların evlerine hem iftar hem de sahur için yemek ulaştıracaklarını ifade etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancık'ta Dolu Dolu Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement