Osmancık'ta Sıcaktan Bunalan Atlar Kızılırmak'ta Serinletiliyor - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta Sıcaktan Bunalan Atlar Kızılırmak'ta Serinletiliyor

Osmancık\'ta Sıcaktan Bunalan Atlar Kızılırmak\'ta Serinletiliyor

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde güneş altında 39 dereceye yaklaşan hava sıcaklığı cins binek atlarını da bunalttı.

18.07.2014 11:44

Sıcaktan bunalan atlarını serinletmek için Kızılırmak’a getiriliyor. İyi cins at sahipleri sıcaktan bunalan hayvanları Kızılırmak nehrine getirerek nehir içinde ve kenarında kavalarla su atarak serinletmeye çalışıyor.

Hava sıcaklığının güneşte zaman zaman 39 dereceye kadar çıktığı özellikle öğle saatlerinde yaşlıların, çocukların ve hamilelerin dışarı çıkmamaları konusunda uzmanlar uyarıda bulunurken, İlçede ahırlarda beslenen hayvanlar da sıcak geçen havalardan olumsuz etkileniyor.

Hayvan sahipleri hayvanlarını serinletmek için çeşitli yöntemler uyguluyor.

Kavurucu sıcaklar nedeniyle bazı hayvanlar ağaç gölgesinde yatarken bazı hayvanlarda Kızılırmak nehrine sokularak serinletilmeye çalışılıyor.

Kavurucu sıcaklar nedeniyle atını serin suda ıslatan ve yıkayan vatandaşlar, atların sıcağı pek sevmediğini, terledikleri zaman huysuzlaşıp etrafa zarar verdiklerini ifade etti.

Öğleden sonraları atını serinletmek için Kızılırmak’a getirdiklerini belirten at sahipleri atların suda yürümesi ve soğuk suyla yıkanması atı rahatlattığını kaydederek, atın su ile yıkanmaktan çok hoşlandığını öne sürdü.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta Sıcaktan Bunalan Atlar Kızılırmak'ta Serinletiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement