Osmancık'ta Siyasi Parti binaları gelin gibi süslendi - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta Siyasi Parti binaları gelin gibi süslendi

Osmancık\'ta Siyasi Parti binaları gelin gibi süslendi

7 Haziran günü yapılacak olan genel seçim için hazırlıklarını hızlandıran siyasi partililer parti binalarını bayraklarla donatıp gelin gibi süslediler.

03.05.2015 00:03

Çorum'un Osmancık ilçesi'nde 7 Haziran günü yapılacak olan genel seçim için hazırlıklarını hızlandıran siyasi partililer parti binalarını rengarenk bayraklarla donatıp gelin gibi süslediler.

Seçim yasakları ile seçim çalışmalarında amblem ve bayrak asma ile bina ve çare süsleme çalışmaları bu yıl farklı geçiyor.
Siyasi partiler bayraklarını sadece seçim bürolarına ve parti binalarına asıldı. Osmancık`ta siyasi parti binaları bayraklarla donatılarak adeta gelin gibi süslendi.

Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği seçim takvimi şöyle:

3 Mayıs: İlçe seçim kurullarınca, siyasi partiler ve bağımsız adaylarının yararlanacakları ticari amaçlı sabit ilân ve reklam yerleri ile süresinin belirlenmesinin son günü.

8 Mayıs: Yurt dışı seçmenlerin oy kullanmaya başlaması

18 Mayıs: Sandık seçmen listelerine sandık alanı görevlileri şerhi işlenerek çoğaltılmaya başlanılması.

22 Mayıs:

1-Sandık seçmen listelerinin çoğaltılmasının bitirilmesi,

2-İlçe seçim kurullarınca sandık kurulları başkanlarına, seçim araç ve gereçlerini ihtiva edecek şekilde teslim edilmesi gereken malzeme torbalarının hazırlanmasına başlanılacak.

3-Seçimlere katılan siyasi partilerin radyo ve televizyonda propaganda başvuruları ve propaganda sırasının belirlenmesi için kuraya katılacak temsilcisi ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu temsilcilerinin Yüksek Seçim Kuruluna bildirilmesinin son günü.

28 Mayıs: Propaganda serbestliğinin başlayacak.

31 Mayıs: Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.

31 Mayıs: Yurtdışı temsilciliklerde oy verme işlemlerinin sona ermesi

1 Haziran: Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılması tamamlanacak ve dağıtılmayanlar ilçe seçim kurulları başkanlıklarına teslim edilecek.

3 Haziran: İlçe seçim kurulları başkanlıklarınca malzeme torbalarının sandık kurulu başkanlarına teslimi ve göreve hazır duruma getirilmeleri

4 Haziran: Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listelerinin kesinleştirilmesi ve çoğaltılmasına başlanması.

5 Haziran: Kesinleştirilen tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin seçmen listelerinin çoğaltılma işleminin tamamlanması.

6 Haziran: Saat 18.00`de seçim propagandası sona erecek.

7 Haziran: Oy verme günü.

HABER:Mustafa ULUSOY

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta Siyasi Parti binaları gelin gibi süslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Sedat : Milletvekili maaşıyla değil vatandaşın parasıyla aldınız o bayrakları inşallah ahirette bu israfın Hesabını vereceksiniz 0 0 Yanıtla

Advertisement