Osmancıkta Anaokulu Öğrencileri Hastaneyi Gezdi - Son Dakika
Yerel

Osmancıkta Anaokulu Öğrencileri Hastaneyi Gezdi

Osmancıkta Anaokulu Öğrencileri Hastaneyi Gezdi

Çorum'un Osmancık ilçesinde doktor ve hastane korkusunu yenebilmeleri için anaokulu öğrencileri hastanede gezdirildi.

11.04.2014 20:03  Güncelleme: 20:34

Çorum'un Osmancık ilçesinde doktor ve hastane korkusunu yenebilmeleri için anaokulu öğrencilerine hastane gezdirilerek, hastalar ziyaret edildi.

Osmancık Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yüksel Yücel, bir anaokulu ile birlikte yaptıkları görüşme sonucunda hastanenin çocukların belleklerinde bir kabus olarak kalmasının önüne geçmek amaçlı, çocuklar için hastanelerin korkulacak bir yer olmadığını anlatmak için hastaneyi gezdirerek anlatmak istediklerini söyledi.

Başhekim Yücel, yapılan gezi ve ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, "hastanemizde görev yapan doktor arkadaşımızın anaokuluna giden çocuğunun durumundan yola çıkarak, Anaokulumuzla yaptığımız görüşmeler sonucunda çocuklarımızda doktor ve hastane kabusunu yenmeyi nasıl gerçekleştireceğimizi araştırdık. Biz doktorlar olarak çocuklardaki hastane korkusunu yenmek için bu tür ziyaretlerin faydalı olabileceği kanaatine vardık. Aileler, bazen çocuklar evde yaramazlık yaptıklarında onlara, 'bak seni doktora götürüp iğne yaptırırız' diye tehdit etmekte ve çocuklarda doktordan korkmaktadır. Bizim amacımız çocuklara bu tehditlerin yersiz olduğunu, hastanelerin korkulacak bir yer olmadığını gezdirerek anlatmaya çalışıyoruz. Biz doktorlar olarak çocukları hastalandıklarında çabucak iyileştirmek için burada olduğumuzu, doktorlardan korkmamaları gerektiğini söylemek için, böyle bir geziyi planladık" dedi.

Anaokulu Müdürü Tuğba Yüktaşır ise çocukların buraya gelene kadar içlerinde hastaneye, doktorlara karşı bir korkunun ve tedirginliğin olduğunu, bunları gezi sonrasında çocukların yendiklerini ve keyifli bir yaşadıklarını gözlemlediklerini dile getirdi.

Yüktaşır, "buraya gelmeye hazırlandığımızda buraya gelmek istemediklerini söyleyen çocuklarımızın bugünün sonunda içlerinde yaşadıkları korkuyu yendiklerini gözlemledim. Çocukların 0-6 yaş arasında yaşadıkları bilinç altlarına yerleşiyor ve bu yaşlarda bilinç altlarına yerleşenlerin ileriki yaşlarında hayatlarına önemli derece yön verdiğini biliyoruz. Bu gezi çocuklarımız çok olumlu bir gelişme oldu. Bundan dolayı hastanemiz yönetimine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Hastaneye gelişlerinde ilk incelemelerini ambulansta yapan çocuklar durumu eğlenceli hale getirerek keyifli anlar yaşadılar. Anaokulu öğrencileri, hastane yönetimi tarafından gezi sonrasında "üstün cesaret madalyası" ile ödüllendirilerek çeşitli hediyeler verilmesinin ardından hastaneden ayrıldılar. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancıkta Anaokulu Öğrencileri Hastaneyi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement