Osmaneli'de 7. Sınıf Öğrencileri ve Velilerine Motivasyon ve Sınav Kaygısı Semineri - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de 7. Sınıf Öğrencileri ve Velilerine Motivasyon ve Sınav Kaygısı Semineri

Osmaneli\'de 7. Sınıf Öğrencileri ve Velilerine Motivasyon ve Sınav Kaygısı Semineri

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki ilköğretim 7’nci sınıf öğrencileri ile velilerine, Psikolog Mehmet Kurtoğlu tarafından motivasyon ve sınav kaygısı semineri verildi.

06.06.2016 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki ilköğretim 7'nci sınıf öğrencileri ile velilerine, Psikolog Mehmet Kurtoğlu tarafından motivasyon ve sınav kaygısı semineri verildi.

Belediye sosyal hizmetler salonunda iki oturum olarak gerçekleştirilen programda, öğrencilerin motivasyonlarını yükseltecek, mücadelenin ve vazgeçmemenin önemi konuları üzerinde duruldu. Seminer sabah birinci oturumda öğrencilere, akşam ise ikinci oturum olarak velilere yönelik yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, sabah öğrencilere, akşam ise velilere seslendi. Ekinci, öğrencilerin girecekleri sınavlara motivasyon sağlamalarının çok önemli olduklarını ve sınav öncesi stres yaşamamaları için düzenli ders çalışmak gerektiği belirtti. Zamanın doğru ve kontrollü kullanılmasının önemine değinen Ekinci, "Sizler için okullarda hafta sonu düzenlenen kurslara devamsızlık yapmadan katılmalısınız. Düzenlenen kurslardan, yararlanmanız gerekir. Psikologlar motivasyonu şu şekilde açıklıyor: Bir insanın belli bir hedefe başka hiçbir değişikliğe uğramadan ulaşmak istemesidir. Onun için burada hedef çok önemlidir" dedi.

Akşam üzeri de velilere konuşan Milli Eğitim Müdürü Ekinci "Bu akşam öğrencilerin velilerine düzenlediğimiz seminere katılımın az olması beni oldukça üzdü. Biz Osmaneli'ye, öğrencilere daha güzel eğitim ve öğretim verebilmek için canla başla çalışıyoruz. Öğrencilerimize daha verimli olabiliriz diye seminerler düzenliyoruz, bizim bilmediklerimiz olabilir diye öğrenciler sınavlarda daha başarılı olsun diye seminerler düzenliyoruz, ama ne yazıktır ki düzenlediğimiz seminerlere veliler tarafından katılım çok az oluyor ve genel de hep aynı velileri görüyoruz. Biz istiyoruz ki öğretmenler, veliler el ele verip öğrencilerimizin sınavda daha çok başarılı olsunlar, öğrencilerimiz ileriki yaşamlarında daha iyi yerlerde görev alsınlar. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak velilerden tek ricamız, düzenlediğimiz seminerlere katılım olsun, okullarda öğretmenlerle irtibat halinde olunsun başarının tek bir çaresi var öğretmen ve velilerle beraber hareket etmesidir.Sen neye hazırsan, o da senin için hazırdır. Başarı sizinle olsun" dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Psikolog Mehmet Kurtoğlu, öğrencilerin sınav kaygısıyla nasıl başa çıkabilecekleri ve sınava girmeden neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi. Başarının en önemli sırrının bir hedef belirlemek olduğunu belirten Kurtoğlu, "Eğer bir hedef varsa, motivasyon da çok kolay sağlanır. İyi bir gelecek motivasyonun en önemli etkenidir. Stres ise motivasyonun en büyük düşmanıdır. Bunun için öğrencilerimizin asla stres yapmaması gerekir. Sınavdan bir gün önce öğrencilerimize sevdikleri şeyleri yapmalarını tavsiye ediyoruz. Böylece sınav stresinden uzak durmuş olurlar" dedi.

Sınavları öncesi kaygı ve stresin nedenleri, olumsuz düşünceler ve bunlarla baş etme yollarının anlatıldığı seminerde, öğrencilerden gelen sorulara da yanıt verilmiş oldu. Video ve animasyonlarla desteklenen seminerde sınav öncesi, sınav anı ve sınav sonrasında nasıl hareket edilmesi gerektiği konularında bilgiler aktarıldıktan sonra aile içi iletişim ve sınavların nasıl yorumlanması gerektiği vurgulandı. Bu ve bundan sonraki girecekleri sınavların öğrencilerin kişiliğini, değerli ya da değersizliğini ölçen sınavlar olmadığını, bu üne kadar edindikleri kazanımların akademik seviyesinin ölçüldüğünü vurgulayan psikolog Kurtoğlu, seminere katılan öğrencilere ailelerinin kendilerini koşulsuz sevdiğini ve endişe duymamaları gerektiğini söyledi. Öğrencilere sınav kaygısıyla baş edebilmenin yollarını anlatan Kurtoğlu, daha sonra soruları yanıtladı.

Düzenlenen seminere okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de 7. Sınıf Öğrencileri ve Velilerine Motivasyon ve Sınav Kaygısı Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement