Osmaneli'de Arkeolog Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de Arkeolog Çalışmaları

Marmara Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde arkeolog çalışmalarında bulunduğu bildirildi.

14.08.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde arkeolog çalışmalarında bulunduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Eski Çağ Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Yardımcı Doç. Dr. Hüseyin Sami Öztürk, Kültür ve Turizm Bakanlığından uzman arkeolog ve sanat tarihçisi Ali Ziyrek başkanlığında, arkeologlar Adem Gündüz ve Haralambos Nikolaidis'den oluşan heyetin Osmaneli ve çevresinde yüzey araştırması ve inceleme çalışmalarında antik çağa ait mil taşları ile mezar stellerinin tespit edildiği kaydedildi.

Belediye Başkanı Münür Şahin, kentte müze kurulması yönünde gerekli girişimlere başladıklarını ve özellikle açık alanlarda bulunan eserlerin taşınarak koruma altına alınmasının sağlanacağını ifade etti.

Yapılacak çalışmalara her türlü desteği vereceklerini bildiren Şahin, "Bu çalışmaların en büyük katkısı bugüne kadar bilinmeyen veya farklı yorumlanan birçok konuda gerçek durumun ortaya çıkması olacak. Özellikle Romalılar döneminde inşa edilen Justinyanus köprüsünün doğuya düzenlenen seferlerde kullanılan en önemli geçitlerden biri olduğu ortaya çıktı. Diğer bir kazanımda Roma'ya uzanan bütün yolların mil taşları ile belirlendiği, bu taşların birçok örneğinin ilçede yer aldığı ve örneklerinin bu çalışmada tespiti ve Türkçeye çevrilmesidir" dedi.

Öztürk ise bölgede daha geniş kapsamlı yüzey araştırması ve incelemelerin yapılacağını, yapılan çalışmaların kitap haline dönüştürüleceğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de Arkeolog Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement