Osmaneli'de Köylülerin Yol Sevinci - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de Köylülerin Yol Sevinci

Osmaneli\'de Köylülerin Yol Sevinci

Bilecik'i Osmaneli ilçesine bağlayan Soğucakpınar köyü grup yolunun geçtiğimiz aylarda tamamlanan 6,12 kilometrelik asfalt yolu, köylüleri toz ve çamurdan kurtardı.

12.08.2014 12:04

Bilecik'i Osmaneli ilçesine bağlayan Soğucakpınar köyü grup yolunun geçtiğimiz aylarda tamamlanan 6,12 kilometrelik asfalt yolu, köylüleri toz ve çamurdan kurtardı.

Geçtiğimiz yıl tamamlanamayan ve bu yıla kalan yolun nihayet asfaltlanması köylüleri önemli bir ulaşım probleminden kurtardı. Soğucakpınar girişinden Medetli köprüsüne kadar bölümüyle ilgili talepleri kendilerini ziyaret eden bütün ilgililere yıllardır ilettiklerini anlatan köylüler, "Nihayet yol özlemimiz bitti. Köylü vatandaşlarımız yıllardır bu yolun asfaltlanmasını ve toz ve çamurdan kurtulmak istediklerini belirtiyordu. Sonunda istediğimiz yol yapıldı. Biz de sıkıntıdan kurtulduk" dediler.

Yolu kullanan bir döver biçer kullanıcısı ise, "Gecen sene buradan köylere geçerken çok zahmet çekiyor, adeta köşe kapmaca oynar gibi çukurlara girmemek için kaçıyorduk. Bu sene geldim gördüm ki yol çok güzel olmuş. Biz de rahat rahat köylere ulaştık. Bu yolların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver ise, yapımı biten köy yolları hakkında şunları belirtti;

ÇİFTÇİMİZ ÜRÜNÜNÜ ETKİLEYEN TOZDAN DA KURTULDU

"Yolların yapılmasında emeği geçen başta Valimiz Ahmet Hamdi Nayir'e, Milletvekilimiz Fahrettin Poyraz'a ve geçen yıl göreve gelir gelmez bozuk olan köy yollarının yapılmasında yol üstünde tarlası olan çiftçilerimizin mağduriyetinin acilen giderilmesinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı'ya, İl Genel Meclis üyelerine, Özel İdare çalışanlarına ve tüm emeği geçenlere Osmaneli çiftçileri ve tüm köylülerim adına teşekkür ediyorum. Çiftçilerimizi hem çamurdan, hem de yol üzerinde tarım yaparken ürünlerinin toz olmasından kurtardılar. Geçen yıl yol üzerinde tarlası olan çiftçilerimiz toz yüzünden randımanlı çiftçilik yapmamışlardı. Bu yıl ise yollar yapıldı. Yollarda toz yok, ürünler kaliteli. Yolların olmasından dolayı çiftçimizin yüzü gülüyor, çiftçimiz çok memnun kaldı. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de Köylülerin Yol Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement