Osmangazi'den Türkmenlere Yardım - Son Dakika
Güncel

Osmangazi'den Türkmenlere Yardım

Osmangazi\'den Türkmenlere Yardım

Osmangazi Belediyesi, Suriye'de yaşanan iç savaşta zarar gören Türkmenlere yönelik yardım elini uzattı.

31.10.2014 17:00  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplanan 4 tır dolusu yardım malzemesi, Ördekli Kültür Merkezi önünde düzenlenen törenle gönderildi.

Suriye'de üç buçuk yıldır devam eden iç savaş nedeniyle büyük bir insanlık dramı yaşanırken, Osmangazi Belediyesi iç savaşta zarar gören Türkmenlerin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için harekete geçti. Osmangazi Belediyesi'nin İnsanı Yardım Derneği (İHH) ile birlikte gerçekleştirdiği yardım kampanyasında toplanan 4 tır dolusu yardım malzemesi, düzenlenen törenin ardından dualarla Suriye'ye gönderildi. Ördekli Kültür Merkezi önünde düzenlenen uğurlama törenine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Kaymakamı Nejdet Türker, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, vatandaşlar ve İHH yöneticileri katıldı.

Yardım tırlarının gönderildiği törende konuşan Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak Suriye'de yaşanan drama duyarsız kalmalarının mümkün olmadığını söyledi. Gerek yurt içi, gerek yurt dışında yaşanan felaketlerde zarar gören insanlara yardımcı olmak için büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Başkan Dündar, "Suriye'deki Türkmen kardeşlerimiz, yaşanan iç savaş nedeniyle büyük bir dram yaşıyor. Birçoğu yaşadığı yerlerden koparıldı. Kendi topraklarında kalanlar da büyük bir yaşam mücadelesi veriyor. Onların bu yaşam mücadelesinde, bizler de bir nebze olsun yardımcı olalım istedik. Bu amaçla hazırladığımız yardım tırlarımızı da, bu gün buradan uğurluyoruz" dedi.

Suriye'deki Türkmenlere yönelik yardım kampanyasını İHH Bursa şubesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, "Herhangi bir menfaat değil, insani yardım için bunu yapıyoruz. Suriye'de yaşanan iç savaşın neden olduğu yaraları sarmak, oradaki Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı acıları bir nebze olsun dindirebilmek için böyle bir yardım gerçekleştiriyoruz. Yardım tırlarımızda kuru gıda, erzak, soba, battaniye ve un gibi temel ihtiyaç malzemeleri var. Yaklaşan kış koşullarında onların hayatlarına sıcak bir el değsin istedik. Bunu başarabilirsek ne mutlu bize" diye konuştu.

Tırları uğurlama törenine katılan Osmangazi Kaymakamı Nejdet Türker'de, Bursa'nın insani yardım konusunda üzerine düşeni yaptığını söyledi. Türker, "Osmangazi Belediyesi'nin önderliğinde, savaş mağduru insanlara yönelik güzel bir yardım kampanyası gerçekleştirildi. 3 ayda 3. Yardım konvoyunu uğurluyoruz. Bu gibi insani yardımlarımız bundan sonra da sürecek. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yardım tırlarının gönderildiği törende konuşan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, Osmangazi Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdikleri yardım kampanyasında toplanan malzemelerin kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyledi. Kaptan, "Bu gün gönderilen 4 tırla birlikte, Bursa'dan 139'uncu yardım tırımızı göndermiş olduk. Soba, un, battaniye ve kuru gıdalardan oluşan yardımlarımız, Yayladağ civarındaki Türkmenlerin ağırlıklı olduğu bölgede yaşayan insanlara dağıtılacak. İHH Bursa şubesi olarak, bu güne kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi insanlara ayrım gözetmeksizin yardımlarımızı sürdürüyoruz. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a, verdiği destekler için teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yardım tırları, dualar eşliğinde yola çıktı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi'den Türkmenlere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement