Osmaniye'de "Bir Dokunuş Bir Hayat" Projesi - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de "Bir Dokunuş Bir Hayat" Projesi

Osmaniye\'de "Bir Dokunuş Bir Hayat" Projesi

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından “Bir Dokunuş, Bir Hayat” projesi hayata geçirildi.

22.08.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından "Bir Dokunuş, Bir Hayat" projesi hayata geçirildi.

Proje ile çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunulması, göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dahil edilmesi ve güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukların azaltılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, 16-25 yaş arası 30 gence İş-Kur ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak Gazaltı Kaynakçılığı ve Makina Bakımcılığı alanında toplam 400 saat mesleki eğitim verilecek. Mesleki eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan işletmelerde istihdam edilmeleri hedefleniyor.

Proje kapsamında, kursiyerlerin sosyal hayata uyum sağlamalarına katkı sağlamak amacıyla halı saha futbol maçı düzenlendi. Etkinliğe, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice'de katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de 'Bir Dokunuş Bir Hayat' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement