Osmaniye Nesli Tükenme Tehdidi Altında Olan Küçük Akbaba Tedavi Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Osmaniye Nesli Tükenme Tehdidi Altında Olan Küçük Akbaba Tedavi Altına Alındı

Osmaniye Nesli Tükenme Tehdidi Altında Olan Küçük Akbaba Tedavi Altına Alındı

Nesli tükenme tehdidi altında olan küçük akbaba tedavi altına alındı İbrahim EMÜL / OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'nin Düziçi İlçesi'nde nesli tükenme tehdidi altında olan küçük akbaba yaralı bulundu.

02.10.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nesli tükenme tehdidi altında olan küçük akbaba tedavi altına alındı

İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'nin Düziçi İlçesi'nde nesli tükenme tehdidi altında olan küçük akbaba yaralı bulundu. Tedavi altına alınan akbabanın iyileşince doğaya bırakılacağı belirtildi.

Atmacagiller familyasından olan küçük akbaba, vatandaşlar tarafından ormanlık arazide yaralı bulundu. Tüfekle sol kanadından vurulduğu belirlenen akbaba, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7'nci Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şubesi Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındı.

NESLİ TEHLİKE ALTINDA

Şube Müdürü Nuri Yılmaz, Osmaniye'nin kuş göç yolları üzerinde bulunması nedeniyle her yıl ilkbahar ve sonbaharda bilinçsiz avcılar tarafından vurulan çok fazla kuş olduğunu belirtti. Merkeze getirilen akbabanın tedavi altına alındığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) belirlemiş olduğu 9 adet kriter var. Bu kriterler içerisinde küçük akbaba, 'EN' kategorisinde bulunmakta. Bu da 'Nesli doğada son derece tehlike altında olan bir hayvan' demektir. Bu hayvan da ilimizin kuş göç yolları üzerinde olmasından dolayı göç esnasında bir bilinçsiz avcı tarafından yaralanmış ve bir duyarlı hayvansever vatandaşımız tarafından bizlere ulaştırıldı. Biz de bunu alarak veteriner hekimimiz ile birlikte tedavisine başladık. Kanadındaki yarayı tedavi edip, gerçekten doğada yaşayabilecek bir duruma getirebilirsek yeniden doğaya bırakacağız. Eğer getiremezsek ya bizde, ya da hayvanat bahçesinde bakımına devam edeceğiz."

'GÖRDÜĞÜNÜZDE MUTLAKA HABER VERİN'

Vatandaşlara, yaralı yaban hayvanlarını gördüklerinde mutlaka kendilerine haber verilmesi çağrısında bulunan Nuri Yılmaz, "Biz elemanlarımız ve araçlarımızla gelip alırız veya kendileri de getirebilir. ve biz de burada bakım ve tedavilerini yaparak yeniden doğaya bırakırız" diye konuştu.

Küçük akbabanın tedavisini sürdüren Veteriner Hekim Bünyamin Akın ise, kuşun yaralı olan sol kanat altının tedaviye alındığını ve vitamin takviyesi yapıldığını belirterek, "Eğer başarılı olur uçma yetisini kazanırsa doğaya yeniden bırakacağız" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye Nesli Tükenme Tehdidi Altında Olan Küçük Akbaba Tedavi Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement