Osmanlı'nın İlk Mescidinde 200'üncü Cuma Namazı - Son Dakika
Yerel

Osmanlı'nın İlk Mescidinde 200'üncü Cuma Namazı

Söğüt ilçesinde, Osmanlı'nın ilk mescidi olarak bilinen Kuyulu Mescit'te, 2011 yılındaki restorasyon sonrası 200'üncü cuma namazı kılındı ve etli bulgur pilavı dağıtıldı.

12.06.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söğüt ilçesinde, Osmanlı'nın ilk mescidi olarak bilinen Kuyulu Mescit'te, 2011 yılındaki restorasyon sonrası 200'üncü cuma namazı kılındı ve etli bulgur pilavı dağıtıldı.

Kaymakam Mitat Gözen, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İlçe Müftüsü Mehmet Ali Bal ile vatandaşlar, asıl adı "Ertuğrul Gazi Mescidi" olan yapıda cuma namazı kıldı.

Daha sonra etli bulgur pilavı ikram edildi.

Caminin imam hatibi Şahin Mülayim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuyulu Mescit'te restorasyon sonrası ilk cuma namazının 29 Temmuz 2011'de kılındığını söyledi.

Her 100 cuma namazında bir bu etkinliği yapacaklarını belirten Mülayim, "Ertuğrul Gazi, Domaniç'ten Söğüt'e her geldiğinde toy verirmiş yani etli bulgur pilavı ikram edermiş. Biz de ecdadımızın bu adetini devam ettirmek amacıyla 200'üncü cuma namazımızı kıldıktan sonra mevlit okuduk ve etli bulgur pilavı ikramında bulunduk" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmanlı'nın İlk Mescidinde 200'üncü Cuma Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement