Osmanlı Ocakları'ndan 'Osmanlıca Dersine' Destek - Son Dakika
Yerel

Osmanlı Ocakları'ndan 'Osmanlıca Dersine' Destek

Osmanlı Ocakları\'ndan \'Osmanlıca Dersine\' Destek

19. Milli Eğitim Şurası’nda Osmanlı Türkçesi’nin liselerin öğretim programlarında yer almasına yönelik tavsiye kararına Osmanlı Ocakları’ndan destek geldi.

07.01.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19. Milli Eğitim Şurası'nda Osmanlı Türkçesi'nin liselerin öğretim programlarında yer almasına yönelik tavsiye kararına Osmanlı Ocakları'ndan destek geldi.

Osmanlı Ocakları Saruhanlı İlçe Başkanı Mehmet Ali Kabakçıoğlu, Ocak binasında düzenlediği basın toplantısında son günlerin en çok konuşulan konusu olan liselerde Osmanlıca dersi verilmesini değerlendirdi.

Söz konusu kararın son derece yerinde bir adım olduğunu, Osmanlı Ocakları olarak bu gelişmeyi yakından takip ettiklerini ve desteklerini ifade eden Kabakçıoğlu şöyle konuştu:

"Yeryüzü Osmanlı varlığından koptuğu andan itibaren insanlar zulümlerle, ölümlerle, açlık ve susuzlukla karşı karşıya kaldı. Dünya'da kaybolan adalet sistemini yeniden tesis edebilecek tek ülke Türkiye'dir. Bunun için bizler her şeyden önce ecdadımızı tanımalı, aynı dili konuşmalı ve geçmişteki örnekleri incelemeliyiz. Bu bakımdan ülkemizde Osmanlı ruhu var olmalıdır. Bu ruhun var olabilmesi Osmanlı dilinin öğrenilmesiyle mümkün olacaktır. Bizler Osmanlı Ocakları olarak ülkemizle ilgili halkımızın sorunlarını çözmek adına, yapılmış olan tüm projelere destek vereceğiz. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne destek verdiğimiz gibi okullarda Osmanlıca dersinin verilmesini de destekliyoruz. Bu konuda üzerimize düşen katkıyı sunmaya hazırız." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmanlı Ocakları'ndan 'Osmanlıca Dersine' Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement