Osmanlıca Türkçesi Öğreticileri, Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Osmanlıca Türkçesi Öğreticileri, Sertifikalarını Aldı

Ünye ilçesinde Osmanlıca Türkçesi Öğreticiliği Kursu'nu tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

03.04.2015 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye ilçesinde Osmanlıca Türkçesi Öğreticiliği Kursu'nu tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Ünye'de Osmanlıca Türkçesi öğreticisi olarak görev almak isteyen 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans mezunu kursiyerlerin katıldığı kurs sona erdi. Ünye Mustafa Rakım Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenle, kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, ilçede Osmanlı Türkçesi öğrenmek için talep olduğunu, bu konuda öğretmene ihtiyaç duyulduğu için kurs açtıklarını söyledi.

Açtıkları kursla Osmanlıca Türkçesi öğreticisi sıkıntısı çekmeyeceklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Halk Eğitim Merkezimiz tarafından açılan Osmanlı Türkçesi öğreticiliği kursu kapsamında 23 kursiyer ilk olarak Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde seçme sınavına girdi, sınavdan 70 ve üzeri puan alan 14 kişi Osmanlı Türkçesi öğreticisi olabilmek için açılan kursa katılamaya hak kazandı. 32 saat süren kursa katılarak Osmanlıca Türkçesi öğrenen ve bu konuda uzmanlaşan 13 kişi sertifika almaya hak kazanarak Osmanlıca Türkçesi öğreticisi ünvanına sahip oldu. Artık Osmanlıca Türkçesi öğreticisi sıkıntısı çekmeyeceğiz. Osmanlı Türkçesi öğrenmek için talep geldiğinde sertifika verdiğimiz bu öğreticilerimizle birlikte yeni kurslarımızı açabileceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmanlıca Türkçesi Öğreticileri, Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement