Van'da Otobüslerde Kış Lastiği Denetimleri Arttı - Son Dakika
Güncel

Van'da Otobüslerde Kış Lastiği Denetimleri Arttı

Van'da denetimlerini sıklaştıran polis, kış lastiği olmayan otobüslerin çıkışına izin vermiyor.

31.01.2014 15:40  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da denetimlerini sıklaştıran polis ekipleri, kış lastiği olmayan otobüslerin çıkışına izin vermiyor.

Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayseri ve Sivas'ta bir süre önce yaşanan trafik kazalarının ardından gündeme gelen yolcu otobüslerinde kış lastiği kullanılmasına yönelik denetimlerini artırdı.

Van Otogarı'ndan çıkış yapacak otobüslerde kontrol yaparak lastikleri detaylı şekilde inceleyen ve kış lastiği bulunmayan otobüslerin geçişine izin vermeyen polisler, yolculara da emniyet kemeri takmaları yönünde uyarıda bulundu.

Otobüs şoförlerinden İsmail Altan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış lastiği denetimlerinin her yerde yapılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu tür denetimlerin yapılmasından biz otobüs şoförleri olarak memnunuz. Tüm otobüslerde kış lastiğinin olması lazım. Bu bizim ve yolcuların güvenliği açısından önemlidir. Biz yolcularımıza emniyet kemeri takma hususunda sürekli uyarıda bulunuyoruz. Yalnız yolcularda şöyle bir durum var. Otobüs boş olunca yolcu iki koltuğa uzanıyor. Tabii uyarıda bulunduğumuzda da yolcudan tepki alıyoruz. Bizim görevimiz yolcularımızı sağ salim ailelerine kavuşturmaktır."

Otobüs şoförü Ahmet Bayram da kazaların büyük bölümünün yollardaki buzlanmadan kaynaklandığına işaret ederek, otobüslerde kar lastiğinin takılı olmasının kazaların önüne geçtiğini dile getirdi.

Bazı yolcular ise bu tür denetimlerin sürekli olması gerektiğini bildirerek, polislere teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da Otobüslerde Kış Lastiği Denetimleri Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement