Otomobil Sporları - Son Dakika
Spor

Otomobil Sporları

Otomobil Sporları

2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın son ayağı olan Opar Olio 34. İstanbul Rallisi'ni, Murat Bostancı Onur Vatansever ekibi kazandı Yağız Avcı, sezonu şampiyonlukla tamamladı.

15.12.2013 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın son ayağı olan Opar Olio 34. İstanbul Rallisi'ni, Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Murat Bostancı-Onur Vatansever kazandı.

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından Opar Olio ana sponsorluğunda, İstanbul Ticaret Odası, The Green Park Hotels, Ford, Fiat ve Bilyoner'in katkılarıyla Pendik'te düzenlenen ve iki gün süren organizasyonda, 43 ekip yarıştı.

Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Murat Bostancı-Onur Vatansever, Opar Olio 34. İstanbul Rallisi'ni ilk sırada tamamlarken, Fiat Grande Punto S2000 ile yarışan Opar Olio destekli Pegasus Racing ekibi Fatih Kara- Güray Karacar ikinci, Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ise üçüncü sırada yer aldı.

Yarışı üçüncü sırada bitiren Yağız Avcı, Türkiye Ralli Şampiyonası'nda 4. kez sezonu şampiyonlukla tamamladı. Yağız Avcı, 2009, 2010 ve 2011'de de şampiyonluğa ulaşmıştı.

Organizasyonda sınıf 3 birinciliğini, Gp Garage My Team'den Mitsubishi Lancer Evo IX ile Hakkı Ağaoğlu- Nehir Yılmaz elde etti. Nehir Yılmaz aynı zamanda "En İyi Bayan Co-Pilot" ödülünü elde etti. Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Ford Fiesta R2 ile mücadele eden Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz, yarışın iki çeker ve sınıf 6 birinciliklerini elde ederken, Neo Motorspor adına Renault Clio Ragnotti ile Adil Küçüksarı-Gürkal Menderes de sınıf 8 birinciliğini kazanan ekip oldu. Sınıf 5'te Pegasus Racing'den Fiat Punto S1600 ile Kuvvet Erim-Çiçek Güney ekibi, Sınıf 9'da Citroen Saxo VTS ile Alp Arslan Taner-Soner Tamer ekibi birinci oldu. Genç co-pilotlar birincisi Team 47 adına Ümitcan Özdemir ile yarışan Gökay Gökşen olurken, bayan pilotlar birinciliğini de Ford Fiesta ST ile Berna Aksoy kazandı.

Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde Türkiye Historic Rally Şampiyonası'nda şampiyon ve birincileri belirlendiği organizasyonda, Historic Rally klasmanı birinciliği ve kategori 2 birinciliğini, Engin Kap-Başar Yavuz kazandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Otomobil Sporları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement