Otosima Plastik, Fransız Groupe Plastivaloire'a Satıldı - Son Dakika
Güncel

Otosima Plastik, Fransız Groupe Plastivaloire'a Satıldı

Otosima Plastik, Globalturk Capital kanalıyla Groupe Plastivaloire'a hisselerinin %100'ünü sattı."

31.07.2015 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Globalturk Capital, Otosima Plastik'in Groupe Plastivaloire ("PVL")'a satılışına aracılık etti. 2002 yılında kurulan, Türkiye'nin önde gelen ve konusunda uzman plastik enjeksiyon parça üretimi ve boyama şirketlerinden olan Otosima Plastik, Globalturk Capital ile birlikte yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucunda Fransız şirketine satıldı. Otomotiv binek ve ticari araçlar için araç içi ve ön uç modüllerinde kullanılan imalat parçaları, kaporta altı parçaları, aydınlatma ve sinyalizasyon alanlarında faaliyet gösteren ve Fransız otomotiv sektörünün en büyük kompleks plastik parça tedarikçilerinden biri olan PVL, iştiraki olan Bourbon Automotive Parts GmbH kanalıyla 8 Temmuz 2015 tarihinde Otosima Plastik'in %100'ünü satın aldı.

PVL, otomotiv dışında elektrik, elektronik, sağlık ve ev aletleri sektörleri için de plastik enjeksiyon kalıp parçaları ve ekipmanları üretmektedir. Fransa'nın Langeais kentinde 1963 yılında kurulan firma Fransa, Almanya, Polonya, İspanya başta olmak üzere Romanya, Tunus, İngiltere, Portekiz ve Slovakya'da 26 farklı üretim tesisine sahip olup 2014 yılında konsolide olarak 420 milyon €'luk satış hacmine ve 39 milyon €'luk EBITDA seviyesine ulaşmıştır.

Otosima'nın pazardaki güçlü uzman konumu, sektörün hızlı büyüyor olması ve Globalturk Capital'ın stratejik ve finansal danışmanlık hizmetlerinin sağladığı katkı, PVL'nin yatırım kararında büyük rol oynadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Otosima Plastik, Fransız Groupe Plastivaloire'a Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement