Özel Boğaziçi Koleji'ne Görkemli Açılış - Son Dakika
Yerel

Özel Boğaziçi Koleji'ne Görkemli Açılış

Özel Boğaziçi Koleji\'ne Görkemli Açılış

Birey Dershaneleri'nin kurucusu Hidayet Erdoğan, eğitim atağını Özel Boğaziçi Kolejleri ile devam ettiriyor.2012-2013 eğitim öğretim döneminde Çiğli'de faaliyete geçen Özel Boğaziçi Koleji'ne açılış gerçekleştirildi...

02.11.2012 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birey Dershaneleri'nin kurucusu Hidayet Erdoğan, eğitim atağını Özel Boğaziçi Kolejleri ile devam ettiriyor. 2012-2013 eğitim öğretim döneminde Çiğli'de faaliyete geçen Özel Boğaziçi Koleji'ne açılış gerçekleştirildi.

2012-2013 eğitim öğretim yılının başında eğitim camiasına katılan Özel Boğaziçi Koleji, önceki gün açılış törenini gerçekleştirdi. Birey Dershaneleri'nin sahibi Hidayet Erdoğan'ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olduğu Özel Boğaziçi Koleji'nin açılış töreni oldukça görkemli geçti. Çiğli Aydınlık Evler Mahallesi'nde faaliyet gösteren kolejin açılışına Çiğli Belediye Başkanı Av. Metin Solak, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık, Şube Müdürü Muhammet Girgin, Boğaziçi Kolejleri Genel Müdürü Hasan Doğan Özen, dershane ve kolej temsilcileri, okul idareci ve öğretmenleri, veliler katıldı. Açılışta kurdele kesiminin ardından konferans salonunda küçük çaplı bir tören düzenlenirken, davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Konferans salonunda yapılan etkinlikte kolej öğrencileri, halk oyunları gösterisi ve piyano resitali sundu.

AMAÇ AYDIN İNSAN YETİŞTİRMEK

Boğaziçi Kolejleri'nin eğitim anlayışı, misyonu ve vizyonuyla ilgili açıklama yapan yönetim kurulu başkanı Hidayet Erdoğan, "Atatürk devrimlerine, laik cumhuriyete, çağdaş bilime ve evrensel değerlere sahip çıkacak aydın insan yetiştirmek amacıyla Özel Boğaziçi Kolejlerini kurduk" dedi.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti; "Kendim öğretmenim, eşim öğretmen, babam da öğretmen. Eğitimci bir aileden geliyoruz. Böyle bir aileden de başka türlü bir yatırım düşünülemezdi. Dershanecilik hayatımızı sürdürürken, okul açmak gayretini gösterdik. Bu gayretimiz hayat buldu. Çiğli'de ilk kolejimizi eğitim camiasına kazandırdık. Hedeflerimiz yeni kolejler açmak. Buradan bir de sürpriz vereyim. Bayraklı bölgesinde Ocak-Şubat ayında Boğaziçi Kolejlerinin ikinci şubesini açıyoruz" dedi.

250 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

Bin 300 metrekare toplam alana sahip, 250 öğrenci kapasiteli Özel Boğaziçi Koleji'nde 13 derslik, konferans salonu, spor salonu, fen laboratuvarı, kütüphane, açık oyun sahaları ve çocuk oyun bahçesi bulunuyor. Anasınıfı, ilköğretim ve ortaöğretim bölümleri olan kolejde şuan 130 öğrenci eğitim görüyor, 12'si öğretmen toplam 25 çalışan görev yapıyor. Okulda öğrencilerin sağlığı, güvenliği, alacağı bilimsel, sanatsal, sportif ve kültürel eğitime ayrıca önem veriliyor. Bu nedenle okul başlangıcından bu yana tiyatro, drama, satranç, müzik, resim kulüpleri faaliyet gösteriyor. Öğrencilerini geleceğe hazırlarken, ikinci bir dili ana dili gibi öğrenmesini amaçlayan kolejde, İngilizce zorunlu, İspanyolca ise seçmeli ders olarak veriliyor. Bunların dışında öğrencilerin servis ihtiyacı okul tarafından karşılanıyor ve evlerinden alınarak, okul bitiminde tekrar evlerine bırakılıyor. Ayrıca anasınıfı öğrencilerine sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı, diğer öğrencilere ise öğle yemeği hizmeti veriliyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Boğaziçi Koleji'ne Görkemli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement