Özel' Çocuklara Atla Terapi - Son Dakika
Yerel

Özel' Çocuklara Atla Terapi

Özel\' Çocuklara Atla Terapi

Beylikdüzü Belediyesi, otizmli ve down sendromlu çocuklara at biniciliği kursu ile atla terapi eğitimi veriyor.

18.08.2016 08:39

Beylikdüzü Belediyesi, otizmli ve down sendromlu çocuklara at biniciliği kursu ile atla terapi eğitimi veriyor.

Beylikdüzü'ndeki engelli minikler atlarla keyifli zaman geçiriyor. Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelliler Bürosu'nun hazırladığı Binicilik Kursu başladı. İlçede bulunan World Point At Çiftliği'nde düzenlenen etkinlik hafta içi her gün minikleri ağırlıyor. Engelli çocuklar herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan atla birebir temas ile iletişim kuruyor.

"Amaç atla iletişim"

At biniciliğinin çocuklar üzerinde çok yararlı olduğunu dile getiren Beylikdüzü Belediyesi Engelli Birimi Sorumlusu Fatma Karasu, "Engelli birimimiz yaz ve kış olmak üzere yüzme, ritm, resim, drama ve at biniciliği kurslarımız devam ediyor. At biniciliği kursumuz özellikle otizmli ve down sendromlu çocuklar üzerinde psikolojik, duygusal ve iletişim açısından çok olumlu yararları vardır. Buradaki amaç alta terapi yani atla iletişim kurmaları hissetmelerini sağlıyor. Bu yüzden ekipmanlar olmasan birebir atla iletişime geçmelerini sağlıyoruz" dedi.

Kurslar hafta içi her gün

Çocuklarıyla birlikte terapi eğitimine katılan aileler çok mutlu olduklarını ve çocuklarının üzerinde çok yararlı olduğunu dile getirdi. Çocuklar atlarla keyifli vakit geçirmek için 1 Ağustos'ta World Point At Çiftliği'nde başlayan at biniciliği eğitimine gidebilecek. 16 yaş ve altı engelli çocukların katılabileceği kursa engelli çocuklara aileleri ve kardeşleri de eşlik edebiliyor. Hafta içi her gün 15.00 ve 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilen kurslar talebe göre devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel' Çocuklara Atla Terapi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement