Özel Güvenlik Bölgesinde Kalan Köylüler Çözüm Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Özel Güvenlik Bölgesinde Kalan Köylüler Çözüm Bekliyor

Özel Güvenlik Bölgesinde Kalan Köylüler Çözüm Bekliyor

Tunceli Valiliği’nin 14 özel güvenlik bölgesi ilan etmesinin ardından, bu bölgeler içerisinde kalan köylerde yaşayan vatandaşlar mağdur oldu.

05.08.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Valiliği'nin 14 özel güvenlik bölgesi ilan etmesinin ardından, bu bölgeler içerisinde kalan köylerde yaşayan vatandaşlar mağdur oldu.

Bir grup PKK'lının Tunceli- Erzincan karayolunu keserek, 8 aracı ateşe vermesi ve yola bomba düzeneği yerleştirmesinin ardından, Tunceli'de 14 alan, özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Bu durum, söz konusu alanda içerisindeki köylerde yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Yıllar sonra köyüne yerleştiğini ve yaklaşık bir haftadır yolun kapalı olduğunu belirten Gülizar Uçar, "Hastalarımız var ancak aracımız olmadığı için ulaşım sağlayamıyoruz. Bu zorluğu senelerce çektik. 90'larda buraları boşalttık. Her şey düzeldi köyümüze dönelim derken, yine aynı durumlarla karşılaşmaya başladık. Zor durumdayız korkudan yola çıkamıyoruz. Yiyecek sıkıntısı bile çekiyoruz" dedi.

Zor durumda olduklarına dikkat çeken Nuri Uçar adlı vatandaş ise, "Köyde yaşayan insanlarını can güvenliği yok. Bu konuda çözüm üretilmesi gerekiyor. 1992-1993'den beri OHAL bölgesi ilan edilmişti burası. Yine aynı günlere döneceğiz. İnsanlar mağdur burada, buna bir çözüm istiyoruz" diye konuştu. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özel Güvenlik Bölgesinde Kalan Köylüler Çözüm Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement