Başkent'te Çaldı Üç Ay Sonra Fethiye'de Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Başkent'te Çaldı Üç Ay Sonra Fethiye'de Yakalandı

Başkent\'te Çaldı Üç Ay Sonra Fethiye\'de Yakalandı

Ankara’da, girdiği iş yerinin sahibinin cüzdanını çalan hırsız, güvenlik kameralarına takıldı.

17.02.2015 09:28

Ankara'da, girdiği iş yerinin sahibinin cüzdanını çalan hırsız, güvenlik kameralarına takıldı. Çok sayıda hırsızlık olayının zanlısı olduğu belirlenen zanlı, üç ay sonra Fethiye'de yakalandı.

Ankara'nın Sincan İlçesinde 3 ay önce Hamit Özgü'ye ait iş yerine giren hırsız, Özgü'nün cüzdanını çaldı. İş yerinde kimsenin olmadığı an dükkana giren hırsızın cüzdanı çalma anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Özgü, durumu polise bildirerek, kredi kartlarını iptal ettirdi. Sonra Fethiye Emniyet Müdürlüğü'nden aranan Özgü, kimliğinin bir çok yasa dışı olaya karıştığını öğrendi. Bunun üzerine Özgü, başından geçen olayı anlatarak, iş yerinde yaşanan hırsızlık olayının güvenlik kamerası görüntülerini Fethiye Emniyet Müdürlüğü'ne ulaştırdı. Fethiye emniyeti de Özgü'nün gönderdiği görüntülerden tespit ettiği hırsızı kısa sürede yakaladı.

Hamit Özgü, başından geçen olayı şöyle anlattı: "Arkadaşımın arka kapıdan çıktığı benim de ön kapıda bulunduğum sırada tanımadığım bir şahıs içeri girerek cüzdanımı aldı. Biz kimliğimizin kayıp ilanını verdik. Sonra Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden aradılar ve kimliğimin bir kaç olaya karıştığını söylediler. İlk başta asılsız polis haberi zannettim ama sağolsun arkadaşlar beni ikna etti. Ben buradaki tutanağı ve şahsın video kaydını gönderdikten sonra arkadaşlar olayı aydınlattı. Benimle birlikte 4-5 kişinin daha kimliğini çalıp bu tarz dolandırıcılık, hırsızlık olaylarına karıştığını öğrendik."

HER AY GBT SORGULATACAK

Cüzdanda çok yüklü miktarda parası olmadığını ifade eden Özgü, "8-10 kredi kartım, ehliyetim ve nüfus cüzdanım vardı. Zaten kimliğimi kullanarak telefon çalma, GSM şirketlerinden numara alma gibi dolandırıcılık yapmış. Cumartesi günü bana yakalandığı haberi geldi. Şahsın videosunu gönderdikten çok kısa süre sonra yakalandı. İtiraf ettiğini söylediler. Üç ay içinde yaptığı hırsızlıklarla ilgili daha ne çıkacağını bilmiyoruz. Bundan sonra her ay Genel Bilgi Toplama (GBT) yaptırarak ne tür suç işlemişim diye emniyete gidip ifade vermem gerekiyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent'te Çaldı Üç Ay Sonra Fethiye'de Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement