Kars'ta Mert Aydın Cinayeti - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Mert Aydın Cinayeti

Kars\'ta Mert Aydın Cinayeti

Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi bir harabede bulunan ve hunharca öldürüldüğü belirlenen 9 yaşındaki Mert Aydın’ın katil zanlısının yakalanması için güvenlik güçlerince çalışmalar sürdürülürken, olay yerinde toplanan deliller Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kriminal laboratuvarında incelendi.

09.04.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi bir harabede bulunan ve hunharca öldürüldüğü belirlenen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalanması için güvenlik güçlerince çalışmalar sürdürülürken, olay yerinde toplanan deliller Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kriminal laboratuvarında incelendi.

Kars'taki Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın, pazar günü annesinin hazırladığı yemeği babasına götürmek için İstasyon Mahallesi'ndeki evlerinden çıktı. Bir kilometre uzaklıktaki babasının iş yerine giden Mert, daha sonra eve dönmek üzere oradan ayrıldı. Ancak Mert eve hiç gitmeyince kaybolduğu ortaya çıktı. Cep telefonu satışı yapan baba Yolcu Aydın (38), yakınlarıyla birlikte çevrede arama yaptı. Ailenin durumu polise bildirmesi üzerine yapılan incelemede çocuğun çevredeki kamera görüntülerine yansıdığı ortaya çıktı. Mert'in Digor Pazarı'nda 40'lı yaşlarda biriyle birlikte yürüdüğü görüldü. Mert'in akrabaları, kent merkezine 8 kilometre uzaklıktaki harabe tabyalar içerisinde Mert'in cesedini buldu.

Otopsisi Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan Mert, köyünde toprağa verildi.

Otopside küçük Mert'in cinsel saldırıya uğradığı daha sonra başı taşla ezilerek ve demir telle boğularak öldürüldüğü belirlendi. Cesedin bulunduğu saatten birkaç saat önce öldürüldüğü kanısına varıldı. Buna göre zanlının, Mert'i kaçırıp, bir gece alıkoyduktan sonra ertesi gün öldürmüş olabileceği ihtimali ağırlık kazandı.

Katil zanlısının yakalanması için güvenlik güçlerince geniş çaplı çalışma başlatılırken, Ankara'dan da 5 kişilik özel ekip Kars'a gönderildi.

Olay yerinde bulunan kan izleri, elbiseler, saç teli ve benzer deliller bölge kriminal laboratuvarı olması nedeniyle Erzurum'a gönderildi. Deliller Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarında incelemeye alındı.

Polis Haftası dolayısıyla Erzurum AVM'de açılan "Polis Sergisinde" Olay Yeri İnceleme ekipleri delilden suçluya nasıl ulaşıldığını İHA'ya gösterdi. Kars'taki olayla ilgili delillerin incelemesinin sürdüğünü belirten ekipler, kısa süre sonra zanlının eşkalinin belirlenebileceğini kaydetti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Mert Aydın Cinayeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • aliye karaca.: teyze en sonunda çok güzel özetledi. onu burda yaşatmazlar dedi. karsta böle olaylar olmaz. yapanı da yaşatmazar. 0 0 Yanıtla

Advertisement