Küçük Buğra'nın Büyük Savaşı - Son Dakika
Yaşam

Küçük Buğra'nın Büyük Savaşı

Küçük Buğra\'nın Büyük Savaşı

Göz muayenesi için gittikleri doktorda çocuklarının beyninde tümör olduğu haberini alan Lüleburgazlı Variş ailesi, 9 yaşındaki çocukları Buğra ile birlikte mücadele veriyor.

25.03.2014 10:47

Göz muayenesi için gittikleri doktorda çocuklarının beyninde tümör olduğu haberini alan Lüleburgazlı Variş ailesi, 9 yaşındaki çocukları Buğra ile birlikte mücadele veriyor. Hastalıkla mücadelede 6 ayı geride bırakan Buğra'nın önünde şimdi de 8 aylık kemoterapi süreci bulunuyor.

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde yaşayan Lüleburgazlı Variş ailesinin hayatı, çocuklarının göz muayenesi için gittikleri doktorda aldıkları haberle bir anda değişti. Alper (38)- Yasemin Variş (35) çifti, gözündeki rahatsızlıktan dolayı en küçük çocukları Buğra Variş'i göz muayenesi için Muratlı'da doktora götürdü. Doktor, küçük Buğra'nın göz muayenesi sırasında beyninde tümör fark etti.

Çekilen beyin tomografisi ve MR sonrası beyninde mandalina büyüklüğünde bir tümör olduğu belirlenen Buğra Variş, yaklaşık 6 aydır tümörle mücadele ediyor.

"ÖĞRENDİĞİMİZDE DÜNYAMIZ BAŞIMIZA YIKILDI"

Buğra'nın babası Alper Variş, çocuklarının beyninde tümör olduğunu öğrendiklerinde dünyalarının başına yıkıldığını ifade ederek, "Oğlumun hastalığını ilk olarak 27 Ekim 2013 tarihinde öğrendik. Gözündeki rahatsızlıktan dolayı doktora gittiğimizde doktor bize oğlumuzun beyninde bir problem olabileceğini söyledi. Biz de doktorun uyarısı sonrası hemen Buğra'ya beyin tomografisi ve MR çektirdik. Yapılan tetkiklerin ardından Buğra'nın beyninde mandalina büyüklüğünde bir tümörün olduğunu ve acil olarak ameliyata alınması gerektiğini öğrendik. Bir anda dünyamız başımıza yıkıldı" dedi.

"AMELİYAT 11 SAAT SÜRDÜ"

Hastalığı öğrenmelerinin ardından 4 gün sonra çocuklarını İstanbul Beykoz Devlet Hastanesi'ne götürüp acil olarak ameliyat ettirdiklerini dile getiren baba Variş, "11 saat süren başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyatın ardından Çapa Tıp Fakültesi'ne sevk edildik. Burada da 35 gün hastanede radyoterapi gördü. Tedavisi hala sürüyor, radyoterapinin ardından sekiz ay boyunca göreceği kemoterapiye başlanması gerekiyor" ifadelerini kaydetti.

"OĞLUMUZUN SAĞLIĞINA KAVUŞMASINI İSTİYORUZ"

Hastalığın uzun bir süreç olduğunu belirten baba Variş, "Buğra'nın ameliyat masraflarını SSK karşıladı ancak bu hastalık çok uzun bir süreçti bizim için. 35 günlük radyoterapi sürecinde İstanbul'da kalmak zorunda kaldık. Kalacak bir yerimiz yoktu, her gün gidip gelmek masraf ve Buğra'nın sağlığını tehdit eden bir eziyetti. Durumu öğrenen bir hayırsever kalacak yer konusunda bize yardımcı oldu ve otel masraflarını karşıladı. İki ay boyunca otelde kaldık. Şimdi kemoterapi tedavisi için hastaneye gidip gelmemiz gerekiyor, kalacak yerin ücretini ödememiz, ilaçları almamız gerekiyor. Bazı ilaçları sigortanın karşılamadığını duyduk, ücretli mi ücretsiz mi olduğunu bilmiyoruz. Biz sadece oğlumuzun sağlıklı tedavi geçirip, bir an önce eski sağlığına kavuşmasını istiyoruz" diye konuştu.

Özel bir firmada servis elemanı olarak çalıştığını söyleyen Variş, "Kirada oturuyorum. Bu hastalık sürecinde üç aylık kira borcumu, kredi kartı borcumu ödeyemiyorum. Duyarlı arkadaşlarımız sayesinde toplanan paralarla çoğu masrafımızı karşıladık. 8 aylık bir tedavi süreci daha var. Buğra'nın tedavisinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için toplumdan duyarlılık bekliyoruz" dedi.

"OKULUMU ÇOK ÖZLEDİM

6 aydır hastalıkla savaşan Buğra ise arkadaşlarıyla yeniden koşup oynayacağı, okula gidebileceği günleri iple çekiyor. Hastalıktan önce çok hareketli bir çocuk olan Buğra, tedaviden dolayı saçlarının dökülmesine alışamamaktan şikayetçi. Buğra, "Saçlarımın yeniden çıkmasını istiyorum ama her şeyden önce okula yeniden gitmek, arkadaşlarımla oyun oynamak istiyorum" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Küçük Buğra'nın Büyük Savaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement