Küçükbaş Hayvan Satıcıları Umduğunu Bulamadı - Son Dakika
Güncel

Küçükbaş Hayvan Satıcıları Umduğunu Bulamadı

Küçükbaş Hayvan Satıcıları Umduğunu Bulamadı

Kurban Bayramı’na 1 gün kala Tekirdağ’da kurban pazarında hayvan satıcıları müşterilerini beklerken, küçükbaş satıcıları pazarda umduğunu bulamadı.

23.09.2015 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'na 1 gün kala Tekirdağ'da kurban pazarında hayvan satıcıları müşterilerini beklerken, küçükbaş satıcıları pazarda umduğunu bulamadı.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'ya bağlı Karadeniz Mahallesi'nde kurulan kurbanlık pazarında hayvan satıcıları müşterilerini beklerken, küçükbaş hayvan satıcıları hayvanlarının ellerinde kalacağını öne sürdü. Bu bayram küçükbaş hayvana rağbet olmadığını belirten satıcılar, kurban keseceklerin daha çok büyükbaş hayvanlara yöneldiğini, küçükbaşlara ilgi olmadığını söyledi.

Hayvan satıcısı Ecevit Koç, bu bayram pazarda bekledikleri yoğunluğun yaşanmadığını, böyle devam ederse hayvanların ellerinde kalacağını belirterek, "Satış yapamıyoruz piyasa çok bozuk. Geçen sene baskül kilogram fiyatı 14 TL'ydi. Bu sene ise baskül fiyatı 12 TL. Yemin bu sene çuvalı 55 TL geçen sene 35 TL'ydi. Zarar ediyoruz" dedi.

Küçükbaş hayvanlara ilgi olmadığını ifade eden hayvan satıcısı Mehmet Karaman, vatandaşların son günü bekleyip ucuza hayvan almayı düşündüklerinin vurgulayarak, "Şu ana kadar pazarda pek hareketlik yok. Vatandaş bayramı bekliyor fiyatlar düşsün diye. Biz kurbanlıkların fiyatlarını düşürmeyeceğiz. Satamazsak et balık kurumuna göndereceğiz. Onlar bayramdan sonra alım yapacak. Vatandaş düşmesini bekliyor ama biz düşük fiyata satmayacağız kurbanlıklarımızı" diye konuştu.

Kurbanlık almaya gelen Ahmet Armağan Öner ise, "Kurbanlık almaya geldik. Bütçemize uygun bir kurbanlık bulursak alacağız inşallah. Fiyatlar geçen seneye göre çok yüksek değil normal. Bana çok pahalı gelmedi ama satanlara göre sorduğumuzda onlara ucuz geliyor" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçükbaş Hayvan Satıcıları Umduğunu Bulamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement