Müslüm Gürses Ölüm Yıl Dönümünde Memleketinde Unutuldu - Son Dakika
Magazin

Müslüm Gürses Ölüm Yıl Dönümünde Memleketinde Unutuldu

Ölümünün 3.'üncü yıl dönümünde İstanbul Zincirlikuyu'daki mezarı başında anılan Müslüm Gürses'in memleketi Şanlıurfa'da bulunan müzesine kimse gelmedi.

03.03.2016 11:49  Güncelleme: 12:10

Ünlü ses sanatçısı Müslüm Gürses ölümünün 3.'üncü yıl dönümünde İstanbul Zincirlikuyu'daki mezarı başında anılırken, memleketi Şanlıurfa'da bulunan müzesine ziyaretçi gelmedi.

TEMİZLİK YAPILDI, ZİYARETÇİLER BEKLENDİ

7 Mayıs 1953 yılında Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Fıstıközü köyündeki kerpiç bir evde dünyaya gelen Müslüm Gürses, 3 Mart 2013 yılında vefat etti. İstanbul Zincirlikuyu'da defnedilen ünlü ses sanatçısı Müslüm Gürses için Şanlıurfa'da açılan müze ölümünün 3.'üncü yıl dönümünde ziyaretçilerini bekliyor. Kurtuluş Müzesi'nin bahçesinde bulunan Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi sabahın erken saatlerinden itibaren kapılarını ziyaretçilerine açtı. Görevliler müzenin bahçesinde temizlik çalışmaları yaptıktan sonra ziyaretçilerin gelmesini bekledi.


KİŞİSEL EŞYALARI SERGİLENİYOR

Yıl boyunca fazla ziyaretçinin gelmediği Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi'nde ünlü sanatçının kişisel eşyalarından kıyafetlerine kadar bir çok eşyası bulunuyor. Sanatçının sürekli taktığı güneş gözlüğünden elinden düşürmediği tespihine kadar bir çok ürünü barındıran müzede sanatçının çocukluk ve gençlik yıllarına ait fotoğrafları, konserlerde ve normal hayatta giydiği elbiseleri, ayakkabıları, gömlekleri, kullandığı müzik aletleri, ilk çıkarttığı taş plaklar ve kasetleri bulunuyor. Ayrıca hayranları için Müslüm Gürses'e ait konserde şarkı söylerken yapılmış bir de balmumu heykeli var.


SON GÖRÜNTÜLERİ DE VAR

Müze hakkında bilgi veren müze sorumlusu Zeynep Yılmaz, "Müslüm Gürses'in buradaki eserlerinin hepsini merak ediyorlar. Müzenin kendisini merak ediyorlar. Tarihi konağın içinde olması nedeniyle konağı merak ediyorlar. İçeri girdikten sonra da sahne kostümleri, burada görüldüğü gibi kişisel eşyaları, plaketleri, ödülleri, kasetleri, orijinal ilk taş plaklarını merak ediyorlar. Kendine has gözünden çıkarmadığı gözlüğü, çakmağı, saati, tespihi var. Cep telefonu da var. Rahmetlinin hastanede yatarken son görüntüleri var içinde. Özellikle sedef işlemeli bağlaması çok orijinal. Onu da ziyaretçiler gelip hayranlıkla izliyor. Bugün asıl organizasyon mezarı başında. Orada tören yapıldığı için belki buraya gelemediler" şeklinde konuştu.

İşte o müzeden kareler;

Müslüm Gürses Ölüm Yıl Dönümünde Memleketinde Unutuldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Müslüm Gürses Ölüm Yıl Dönümünde Memleketinde Unutuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • SERDAR: bu faşist rahmetliyi unutur tabi millet 0 37 Yanıtla
  • kral m: hiç sevmezdim 3 26 Yanıtla
  • Baba: Şarkılarıyla duruşuyla Efediliğiyle harika bir insandı. Asla abuk sabuk hareketlerle gündeme gelmedi. O sesiyle ve şarkılarıyla gündem yarattı. 3 yıl geçmesine rağmen halen gönlümüzde yaşıyorsun seni unutmadık Müslüm Baba ... ALLAH rahmet eylesin 18 6 Yanıtla
  • Ahmet: Adana'ya yapsaydınız 10 bin kişi gelirdi 13 5 Yanıtla
  • Ülkücü: ne bilirler krolar 10 3 Yanıtla
  • saydam 01: adanada yaşadi adanada büyüdü adanada sevildi adanada meşhur oldu.adana kültürüyle yoğruldu.o bir adanalı.o adanalıların segilisidir.otuz sene önce gençler dinlerdi.şimdi yine genç yaşlı dinliyoruz.allah rahmet eylesin 9 3 Yanıtla
  • Muslumbaba: Urfa laf olsun diye sahip çıkmış sadece 3 yaşına kadar orda geri kalan yıllarını ADANA Meydan sokaklarında Karşıyaka sokaklarında geçirmiştir ,böyle bir müze ADANA da olsaydı o Zaman görürdünüz 6 5 Yanıtla
  • Yalan dolan: Nasıl yalan haber bu millet akın akın ziyarete gitti 8 2 Yanıtla
  • olmazki: güzel adamdı mekanı cennet olsun. 8 1 Yanıtla
  • 1şeylerBİLmesemYAZmam: Millette açliktan ölüyor.....bu mu kalmiş ziyaret edilecek??? 2 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement