Tarihi Lezzetlerin Temsilcilerinden Kırkpınar Daveti - Son Dakika
Güncel

Tarihi Lezzetlerin Temsilcilerinden Kırkpınar Daveti

Tarihi Lezzetlerin Temsilcilerinden Kırkpınar Daveti

Edirne'de, düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi, Osmanlı'dan günümüze yansıyan tarihi lezzetlerin temsilcileri tüm dünyaya davet mesajı gönderdi.

10.07.2015 14:04  Güncelleme: 14:06

Edirne'de, bu yıl 654. kez düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi, Osmanlı'dan günümüze yansıyan tarihi lezzetlerin temsilcileri tüm dünyaya davet mesajı gönderdi.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ve ekibi, yıl boyunca mekanlarında sergiledikleri Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin simgeleri olan kıspet, davul, zurna, ağalık kıyafeti, ağa tespihi ve kırmızı dipli mum ile birlikte Selimiye Cami'nin gölgesinde, UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve 654 yıldır kesintisiz olarak sürdürülen dünyanın en büyük ve görkemli organizasyonları arasında gösterilen Yağlı Güreş Festivali'ne tüm dünya vatandaşlarını davet etti.

"O BÜYÜK DÜĞÜNÜ BEKLİYORUZ"

Uşak makamı, marş tempo usulü ile ünlü bestekar Beyazıt Şansı tarafından 1995 yılında yapılan ve Kırkpınar'ın bir diğer simgesi durumunda bulunan Kırkpınar Marşı eşliğinde, tüm vatandaşları 20-26 Temmuz 2015 tarihlerinde düzenlenecek olan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'ne davet eden Dinar, "Biz Edirne'de tarihi lezzetleri yaşatmaya çalışan esnaf temsilcileri olarak sahneye çıktı. O büyük düğünü bekliyoruz. Bütün Dünya'yı Edirne'ye bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarihi Lezzetlerin Temsilcilerinden Kırkpınar Daveti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement