Özel Zulayı 'Akşam' Adlı Köpek Ortaya Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Özel Zulayı 'Akşam' Adlı Köpek Ortaya Çıkardı

Özel Zulayı \'Akşam\' Adlı Köpek Ortaya Çıkardı

Van-Erciş Karayolu üzerinde durdurulan bir otomobilde yapılan aramda 10 kilo 973 gram eroin ele geçirildi.

30.12.2014 14:44

Van- Erciş Karayolu üzerinde durdurulan bir otomobilde yapılan aramda 10 kilo 973 gram eroin ele geçirildi. Yetkililer, uyuşturucu taşınması için otomobilde özel bir zulanın yapıldığını, bu zulayı da Van'da 1 yıldır görev yapan 5 yaşındaki Belçika Malinois cinsi 'Akşam' adlı dedektör köpeğin bulduğunu söyledi.

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığına yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. 2014 yılı içerisinde 915 kilo eroin ele geçiren ekipler, yılın son uyuşturucu operasyonunu ise dün gerçekleştirdi. istihbari çalışmalar sonucu Van'dan batı illerine uyuşturucu sevk edileceği bilgisi üzerine harekete geçerek jandarma ekipleri, Van'dan Erciş istikametine giden otomobili, Van-Erciş Karayolu üzerinde bulunan Tuşba İlçesi Tımar Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol noktasında durdurararak arama yaptı. Yapılan ön aramalarda uyuşturucu bulunamayınca devreye 1 yıldır Van'da görev yapan 5 yaşındaki Belçika Malinois cinsi 'Akşam' adlı dedektör köpek girdi. Titizlikle aracı koklayan 'Akşam', aracın tampon bölgesine gelince de tepki verdi.

ÖZEL ZULA YAPTILAR

Yapılan incelemede aracın farları sökülerek tampon bölgesinde özel olarak yapılmış bir zula tespit edildi. Zulada yapılan aramada ise piyasa değiri 878 bin lira olan 10 kilo 973 gram eroin bulundu. Yetkililer, zulayı tespit eden ve uyuşturucu kaçakçılarına büyük darbe vuran 'Akşam'ın 2014 yılı içerisinde ele geçirilen uyuşturucunun yakalanmasında da büyük katkı sahibi olduğunu söyledi. Bu arada Van-Erciş Karayolu üzerinde ele geçirilen eroinle ilgili gözaltına alınan kişinin de çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özel Zulayı 'Akşam' Adlı Köpek Ortaya Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement