Özgecan İçin Karayolunu Kapatıp, Yürüyüş Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Özgecan İçin Karayolunu Kapatıp, Yürüyüş Yaptılar

Özgecan İçin Karayolunu Kapatıp, Yürüyüş Yaptılar

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için D-400 karayolunu kapatıp, yürüyüş yaptılar.

16.02.2015 20:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için D-400 karayolunu kapatıp, yürüyüş yaptılar. Yaklaşık 150 metre yürüyüş yapan kalabalığı jandarma daha fazla ileriye gitmelerine izin vermedi.

Tüm Türkiye'de büyük tepki gören Özgecan Aslan cinayetine Çağ Üniversitesi'nin bulunduğu Yenice'de de tepkiler yükseldi.

Yenice Mahallesi'nde öğrencilerin ve vatandaşlar tarafından organize edilen protestoda sık sık "Özgecan Aslan Vahşice katledildi" atıldı.

Cumhuriyet meydanında toplanan yaklaşık 350 kişilik grup, D-400 Karayoluna çıktılar. Slogan atarak D-400 karayolunda yürüyüş yapan grubu Jandarma ekipleri, araçlarla ve askerlerle barikat kuruldu.

Jandarmanın tedbirini gören kalabalık yeniden Yenice Mahallesine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte D-400 karayolu karşı yönden seyir eden araçlar kornalarını çalarak destek verdi.

Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık basın açıklaması yaptı.

Grup adına Çağ Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü 2.'nci sınıf öğrencisi Merve Toksoy, isyanlarının 20 yaşında bir kadının vahşice katledilmesi olduğunu belirterek. taleplerini dile getirdiler.

Basın açıklamasından sonra Özgecan Aslan'ın adına fidan dikildi.

Grup daha sonra sessizce dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özgecan İçin Karayolunu Kapatıp, Yürüyüş Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement