Özgecan'ın Adı Mersin'de Bir Kültür Merkezine Verilecek - Son Dakika
Güncel

Özgecan'ın Adı Mersin'de Bir Kültür Merkezine Verilecek

Mersin'de Altan Erkekli Sahnesi Gençlik ve Sanat Kulübü Derneği başkanı Riyadhan Kartal, kente yeni kazandıracakları Kültür Merkezine Özgecan Aslan'ın ismini verecekleri açıkladı.

17.02.2015 17:30

Olaydan dernek olarak derin üzüntü duyduklarını belirten Kartal, " Mersin'de gençlere kazandıracağımız Kültür Merkezine 'Özgecan Aslan Kültür Merkezi' adı vermeyi kararlaştırdık. Çünkü biz diyoruz ki, şiddeti ancak ve ancak sanat önler. Sanattan nasibini almamış bir nesil pimi çekilmiş bir bombadır toplumun elinde. Özgecan ve onun gibi nice canlarımızı yakan cani ruhlu insanlar, biraz olsun sanatla tanışmış olsalardı, bu yaşananlar olmazdı. Çünkü sanatla uğraşan insanlar, üretendir, paylaşandır. Kötülüğü aklına bile getirmeyen insanlardır" dedi.

Kültür Merkezinin yapımımın halen devam ettiğini ancak maddi sıkıntılardan dolayı gecikmeler yaşandığını da ifade eden Kartal, "Kültür merkezi oluşturma çabalarımız halen devam ediyor. Biz özel bir dernek olduğumuz için ekonomik sıkıntılar nedeniyle tamamlayamıyoruz. Mersinli yöneticilerden, iş adamlarından ve duyarlı insanlardan destek bekliyoruz" diye konuştu.

Mehmet KOÇAK/ MERSİN

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Özgecan'ın Adı Mersin'de Bir Kültür Merkezine Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement