Özgecan'ın Adı Parkta Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Özgecan'ın Adı Parkta Yaşayacak

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun öncülüğünde kentteki bir parka, Mersin'de tecavüze uğrayarak öldürülen Özgecan Aslan'ın ismi verilecek.

17.02.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun öncülüğünde kentteki bir parka, Mersin'de tecavüze uğrayarak öldürülen Özgecan Aslan'ın ismi verilecek.

Yarın saat 12.00'de düzenlenecek törenle Egemenlik Bulvarı Soğukkuyu Mevkii'ndeki parka, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde evine dönmek üzere bindiği minibüste tecavüze uğrayarak, öldürülen ve cesedi yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın adı verilecek. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şöyle dedi:

"Ülkemizin öncelikli sorunlarından biri kadına yönelik şiddettir. Toplumdaki tüm bireylerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Mersin'de yaşanan bu vahşette hayatını kaybeden evladımızın acısı hepimizi derinden yaraladı. Özgecan'ın acısı, kadına yönelik şiddetin engellenmesi için sembol oldu. Biz de istiyoruz ki Özgecan'ımızın adı Aydın'da da yaşasın ve hiç unutulmasın. Bunun için parklarımızdan birine Özgecan Aslan adını veriyoruz." - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özgecan'ın Adı Parkta Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement