Özgecan Yürüyüşüne Kadın Polisler Destek Verdi - Son Dakika
Güncel

Özgecan Yürüyüşüne Kadın Polisler Destek Verdi

Özgecan Yürüyüşüne Kadın Polisler Destek Verdi

Şanlıurfa’da, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için düzenlenen yürüyüşe kadın polisler de eşlik etti.

18.02.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için düzenlenen yürüyüşe kadın polisler de eşlik etti.

Şanlıurfa Barosu, CHP, HDP, DBP, EMEP, Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği, İnsan Hakları Derneği, KESK, Mazlum Der, TMMOB, SES, Eğitim-Sen, KAMER, ÇATOM'un desteklediği Kadınlar Platformu tarafından, Özgecen Aslan cinayeti ve kadına şiddete tepki amacıyla eylem düzenlendi. Şanlıurfa Ali Şelli Parkı'nda toplanan grup, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önündeki alana kadar iki kilometre yürüdü. 'Erkekler vuruyor, devlet koruyor' şeklinde Türkçe ve Kürtçe sloganlar atan grubun güvenliği için alana gelen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı kadın polisler de siyah kurdele takarak, yürüyüşe destek verdi. Polisin yoğun güvenlik tedbiri aldığı eylemde, erkeklerden oluşan Çevik Kuvvet ekipleri grubun yakınında yürüdü.

Platform adına açıklama yapan Şanlıurfa Barosu Kadın Komisyonu üyesi Avukat Esra Yurum, Türkiye'de Ocak ayında 26 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü belirtti. 7 kadının tecavüze uğradığını vurgulayan Yurum, "Erkekler 24 kadına fuhuş yaptırdı. 36 kadın yaralandı. 13 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulunuldu. Bir o kadar çocuk istismara uğradı. Kadına yönelik şiddet yüzde bin 400, kadın ölümleri yüzde 37, kadın intiharları yüzde 50 oranında artış gösterdi. Bu rakamlar elimize ulaşan verilerin bir kısmı olup, siyah sayıların mevcudiyeti de yadsınamayacak orandadır. Yerler, failler farklı olsa da şiddet uygulayan erkeklerin konuştukları ortak dil erkek egemenliğinin dilidir. Bunların kadın kimliğini ve özgürlüğünü ret eden kadın düşmanı zihniyetten ve uygulamalarından beslendiğini ve güç aldığı kesindir" dedi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Öte yandan, yol boyunca klakson çalan araç sürücüleri de yürüyüşe destek verirken, bazı Suriyeliler de iş yerlerinin pencere ve balkonlarından dikkatle yürüyüşü izledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özgecan Yürüyüşüne Kadın Polisler Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement