Öztürk: İzlenen Yol, Demokrasiye Aykırıdır - Son Dakika
Yerel

Öztürk: İzlenen Yol, Demokrasiye Aykırıdır

Öztürk: İzlenen Yol, Demokrasiye Aykırıdır

Batmanın Beşiri İlçesinde Belediye binası önünde kayyım atamalarını protesto eden Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk, uygulamaların antidemokratik olduğunu söyledi.

09.09.2016 18:19

Beşiri Belediyesinde basın açıklaması ile kayyım kararı protesto edildi

Beşiri Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk, kayyım kararının antidemokratik bir yöntem olduğunu söyledi.

Batmanın Beşiri ilçesinde DBP'li Belediye Eş Başkanları Mustafa Öztürk, Dicle Erdem, Belediye meclis üyeleri, HDP-DBP İlçe Başkanları ve çok sayıda stk temsilcisi, Hükümetin; OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kayyım atama kararını protesto ettiler.

Belediye binası önünde kalabalığa seslenen Eş Başkanlardan Mustafa Öztürk, "izlenen yol, yol değildir. Bu antidemokratik bir uygulamadır ve Kürtlerin kazanımlarına yönelik bir sistemdir" dedi.

Öztürk, Beşiri belediyesinin 80 yılda yapılmayan hizmetlere imza attığını, her kuruşunun hizmetlerde kullanıldığını ve kalem kalem harcamaların belli olduğunu ve buna rağmen DBP'li belediyelere kayyım atamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Alınan siyasi kararların halk nezdinden kabul görmeyeceğini ifade eden Öztürk, "Halk bizi buraya seçti ve yine bizi buradan almaya muktedirdir. Ama halka rağmen politik kararlar bizi yıldırmayacaktır" ifadesini kullandı.

"15 TEMMUZ SONRASI ÜLKE KAOSA SÜRÜKLENDİ"

15 Temmuz askeri darbe girişimini kınadıklarını belirten ve darbeye karşı olduklarını belirten Beşiri Belediyesi Eş Başkanı Dicle Erdem, darbe sonrası herkesimle kucaklaşma beklenirken, toplumun adeta cezalandırıldığını söyledi.

Basın açıklamasını okuyan Eş Başkan Erdem, "Bu iktidarın en çok sevdiği laflardan biri de 'Halk İradesi'dir. Halkın iradesi başımız, gözümüz üzerine. Ancak bu iktidarın halkın iradesini tanımadığını 7 Haziran seçimlerinde gördük. Ayrıca, bugün de halkımızın oylarıyla seçtiği belediyelere kayyım atayarak halkın iradesini tanımadığını bir kez daha göstermiştir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Öztürk: İzlenen Yol, Demokrasiye Aykırıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement