Pakistan-Afganistan Sınırındaki Çatışma - Son Dakika
Güncel

Pakistan-Afganistan Sınırındaki Çatışma

Pakistan, Afganistan'ın İslamabad Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırarak sınırdaki roketli saldırıyı kınadı.

23.08.2015 22:55

Pakistan, Afganistan'ın İslamabad Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırarak sınırdaki roketli saldırıyı kınadı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Afganistan'ın İslamabad Büyükelçisi Janan Mosazai'nin Bakanlığa çağrılarak saldırının şiddetle protesto edildiği bildirildi.

Afganistan sınırları içinden, Pakistan toprağı olan Hayber bölgesindeki askeri noktaya yapılan roketatarlı saldırı sonucu 4 Pakistan askerinin hayatını kaybettiği, 4'ünün de yaralandığının hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu roketatarlı saldırının şiddetle kınandığı Afganistan'ın İslamabad Büyükelçisine iletilmiştir. Saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiği soruşturulmalı ve olay mutlaka aydınlatılmalıdır. Bu tip olayların yüksek çabalar sarf edilerek geliştirilen ikili ilişkileri zedeleyeceğini tahmin etmek zor değildir. Pakistan terörizmin her türlü forumunu kınamaktadır ve Afganistan ile ortak düşmanı olarak görmektedir. Ancak Afganistan sınırları içerisinden askerlerimize yönelik olarak yapılan saldırılar kabul edilemez."

Pakistan Ordu Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, Pakistan-Afganistan arasındaki sınır bölgesinde militanlar tarafından askeri kontrol noktasına yapılan saldırıda 4 askerin hayatını kaybettiği, 4'ünün de yaralandığı bildirilmişti.

Pakistan ordusu, geçen yıl haziran ayında aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan ve Hayber bölgesinde Taliban militanlarına yönelik "Zarb-e Azb" adlı geniş çaplı askeri operasyon başlatmıştı. Halen devam eden operasyonda 3 bine yakın militanın öldürüldüğü, 350'den fazla askerin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan-Afganistan Sınırındaki Çatışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement