Pakistan'dan Suudi Arabistan'a Askeri Eğitim Teklifi - Son Dakika
Güncel

Pakistan'dan Suudi Arabistan'a Askeri Eğitim Teklifi

Pakistan'nın terörle mücadele amacı ile Suudi Arabistan Hava Kuvvetlerinin tüm eğitim hizmetlerini karşılamayı teklif ettiği bildirildi.

26.04.2016 20:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'nın terörle mücadele amacı ile Suudi Arabistan Hava Kuvvetlerinin tüm eğitim hizmetlerini karşılamayı teklif ettiği bildirildi.

İslamabad'da Pakistan Hava Kuvvetleri Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'a resmi ziyarette bulunan Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Soyhel Aman'ın, Riyad Kraliyet Hava Kuvvetleri Merkez Üssü'nde, Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Muhammet Bin Salih El Kuteybi ile bir araya geldiği kaydedildi.

İki ülkenin hava kuvvetleri arasında aralıksız süren işbirliği konusunda tatminkarlıklarını ifade eden Aman'ın, Pakistan Hava Kuvvetlerinin, Suudi Arabistan Hava Kuvvetlerinin tüm eğitim hizmetlerini karşılamasını teklif ettiği ve aşırılıkçı unsurlara karşı yürütülen operasyonlara dair tecrübesini paylaştığı belirtildi.

Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı Aman'ın, Kral Faysal Hava Akademisi'ni ziyaret ederek, orada eğitim veren Pakistan Hava Kuvvetleri personeli ile bir araya geldiği bildirildi.

Pakistan, DAEŞ dahil teröre karşı savaş için Suudi Arabistan tarafından Şubat ayında açıklaması yapılan 34 ülkeli ittifakın üyesi olduğunu ancak bu ittifaka tam olarak, gerekli detayların Suudi makamlarından öğrenilmesinin ardından katılacağını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'dan Suudi Arabistan'a Askeri Eğitim Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement