Palandöken: Alışveriş Festivali Sadece Avm Değil Esnafın da Festivali Olmamalı - Son Dakika
Güncel

Palandöken: Alışveriş Festivali Sadece Avm Değil Esnafın da Festivali Olmamalı

Bu yıl yaşanan Soma faciası nedeniyle ertelenen Alışveriş Festivallerinin (Shopping Fest) sadece AVM festivali olmadığını, esnaf ve sanatkârın da etkin olarak katılması gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Çok uzun süren ve sabahlara kadar açık olan AVM'ler işin merkezine oturduğunda esnaf zarar görüyor.

16.08.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl yaşanan Soma faciası nedeniyle ertelenen Alışveriş Festivallerinin (Shopping Fest) sadece AVM festivali olmadığını, esnaf ve sanatkârın da etkin olarak katılması gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Çok uzun süren ve sabahlara kadar açık olan AVM'ler işin merkezine oturduğunda esnaf zarar görüyor. Şehrin markalaşmasından ziyade AVM markaları öne çıkıyor. Bu çılgınlığa mutlaka dur denilerek, bir kentin dokusunu yansıtan esnaf ve sanatkârın da organizasyona dâhil edilmesi gerekiyor" dedi.

-"FESTİVAL İNDİRİMİ"-

Festival kapsamında alışveriş yapan vatandaşın fiyatlara dikkat etmesi gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Festivali fırsat bilip fiyatlarını artıranlara vatandaş ve yetkililer dikkat etmeli. Vitrinlerdeki yüzde 50'ye varan diye afişlerden ziyade içerideki indirimli etiketleri inceleyerek gerçek indirim yapıldığından emin olunmalı. Vatandaşlar ihtiyacı olmadan alışveriş çılgınlığına kapılmamalı ve kredi kartlarını şuursuzca kullanmamalı" diye uyardı.

-"AVM FESTİVALİ OLMAMALI"-

Müşteri çekebilmek için Festival organizasyonunun merkezine AVM'leri koymanın esnaf ve sanatkâra zarar verdiğini anlatan Bendevi Palandöken, "Bu tür organizasyonların piyasanın durgunluk yaşadığı Temmuz-Ağustos aylarında yapılması daha olumlu bir karar oldu. Eğer şehir markaları yaratılmak isteniyorsa festivaller esnaf ve sanatkârı da kapsamalı ve bir bütün olarak gerçekleştirilmelidir. Esnaf ve sanatkâr bir şehrin dokusunu, kültürünü en güzel anlatan kesimdir. Eğer büyük alışveriş merkezlerinin tanıtım festivali yaparsanız, esnaf ve sanatkâra zarar vermiş olursunuz. Şehri ilgilendiren bu tür organizasyonlarda cadde esnafı da dâhil edilerek, sokaklarda ve Ahilik kültürünün yaşatıldığı esnaf çarşılarında çok sayıda etkinlik yapılarak tanıtımın tabana yayılmasını esnafında işin içinde olması açısından çok önemsiyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Palandöken: Alışveriş Festivali Sadece Avm Değil Esnafın da Festivali Olmamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement