"Kredi İçin Memur Kefil İsteniyor" - Son Dakika
Ekonomi

"Kredi İçin Memur Kefil İsteniyor"

"Kredi İçin Memur Kefil İsteniyor"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, teknolojik gelişmeleri takip ederek kendini geliştirmek isteyen esnafın krediye ulaşamadığını belirtti.

02.04.2014 10:24  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, teknolojik gelişmeleri takip ederek kendini geliştirmek isteyen esnafın krediye ulaşamadığı belirterek "AR-GE ve İnovasyon uygulamaları için mali destek gerekiyor. Ama esnafın krediye ulaşmada sıkıntıları var" dedi.

"KREDİ İÇİN ESNAF KEFİL KABUL EDİLMİYOR"

Ankara ve ilçelerinde esnaf odaları ile çeşitli meslek gruplarından esnaf ve sanatkarları ziyareti sırasında sorunlarını dinleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Tezgahını büyütmek, AR-GE yaptırmak için esnafın sermayesi yeterli değil. Fakat krediye ulaşmada sıkıntı yaşamaktadır. Eskiden esnaf kefil aranırken şimdi kabul edilmiyor. Memur kefil bulmakta kredi bulmaktan zor. Krediye kolaylık getirilmeli" diye konuştu.

"SİCİLE YENİDEN YAPILANDIRMA ŞART"

2003 ve 2009 yıllarında sicillerin düzeltilmesiyle ilgili çıkarılan iki kanunun da bankalarca uygulanmasından ısrarla kaçınılmasının esnafı mağdur ettiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, şunları söyledi:

"Türkiye Bankalar Birliği (TBB) bünyesinde kurulan Risk Merkezi'ne devredilen kara liste silinmedi. Borcumuz bitse de listede gözüküyoruz. Bankalar borcu biteni kara listeden bilerek silmiyor. Sicilden silmek bir ay sürer biz size kredi veririz diyerek yüksek faizden kredi vermeye çalışıyorlar. Sicil affı uygulanmadığı için ticaret yapılamıyor. Bankacılıkta kara liste olarak adlandırılan geçmişe dönük olumsuz bilgileri kullanma uygulamasına son verilmesi ve sicili yeniden yapılandıracak etkin bir yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi şart." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 'Kredi İçin Memur Kefil İsteniyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement