Papaya Davete Sp'den Tepki - Son Dakika
Politika

Papaya Davete Sp'den Tepki

Papaya Davete Sp\'den Tepki

Saadet Partisi (SP) Bursa İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Eylül 2014 tarihinde Papa Fransuva’ya gönderdiği davet mektubunu kınamak için eylem düzenledi.

20.11.2014 14:34

Saadet Partisi (SP) Bursa İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Eylül 2014 tarihinde Papa Fransuva'ya gönderdiği davet mektubunu kınamak için eylem düzenledi.

SP üyeleri, Ulucami Postanesi önünde basın açıklaması yaptı. Ardından postaneye giren SP'liler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konudaki görüş ve hassasiyetlerini anlatan bir mektup gönderdi. SP Bursa İl Başkan Yardımcısı Dış İlişkiler Birim Başkanı Burak Çelik, "Bizler biliyoruz ki sayın cumhurbaşkanımızın öve öve bitiremediği Fransuva, Türkleri Nazilere benzeterek Ermenilere soykırım yapmakla suçlayan ilk papa olarak tarihe geçmiştir" dedi.

Fransuva'nın papalığa seçilmeden önce 2010 yılında kaleme aldığı bir kitapta Türklerin 20. yüzyılda Ermenilere Naziler gibi soykırım uyguladığını iddia ettiğini anlatan Çelik, "Fransuva, 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendiren ilk papa olmuştur. Bundan büyük üzüntü duymaktayız çünkü aynı zamanda Vatikan Devlet Başkanı olan Fransuva, sözde soykırım iddiaları konusundaki açıklaması ile bütün Avrupa ülkelerine örnek teşkil etmiştir" şeklinde konuştu.

Ayrıca Papa Fransuva'nın Türkiye ziyaretini kasım ayında yapmasının da çok manidar olduğunun altını çizen Çelik, "Çünkü 30 Kasım Konstantinopel Ekümenik Patrikhanesi'nin kuruluş tarihi olarak biliniyor. Papanın bu ziyaretinde, Ortodoks Hristiyanlar için önemli olan bu önemli günde İstanbul'da düzenlenecek bir ayine katılacağı öne sürülüyor. Aziz Andreas Yortusu olarak bilinen güne denk getirilen bu ziyaretin önemli olduğu kaydediliyor" dedi.

Saadet Partililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdikleri mektupta, Papa Fransuva'nın Türkleri Ermenilere karşı soykırım yapmakla suçlayan bir kişi olarak dünya barışına hiçbir şey katmayacağını belirtilerek, "Cumhurbaşkanımızın Kanuni Sultan Süleyman Han'ın Fransa Kralı Fransuva'ya göndermiş olduğu bir mektubun bir benzerini göndermesini beklerdik. Bu gönderilen mektubu esefle kınıyoruz" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Papaya Davete Sp'den Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement