Cinayet Davasında, BDP ve Hüda-Par'lılar Arasında Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Cinayet Davasında, BDP ve Hüda-Par'lılar Arasında Gerginlik

Cinayet Davasında, BDP ve Hüda-Par\'lılar Arasında Gerginlik

Batman'da, 2 Kasım'da, BDP'liler ve Hüda-Par'lılar arasında çıkan tartışmada silah ile vurularak öldürülen Özcan Temel'in davası gergin geçti.

06.03.2014 18:33  Güncelleme: 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da, 2 Kasım'da, BDP'liler ve Hüda-Par'lılar arasında çıkan tartışmada silah ile vurularak öldürülen Özcan Temel'i vurduğu iddiasıyla yargılanan Veysi Gültekin'in ilk duruşmasında gergin geçti. Ertelenen duruşması sonrasında Adliye bahçesinde iki ailenin fertleri arasında tartışmalar yaşanırken, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, olayın yaşandığı gece silahlarıyla tartışmanın yaşandığı evinin önüne gidenlerin tanıdıklarını belirterek, O silahları ilk defa kullanmadılar, daha önde de kullandılardedi. Hüda-Par Batman Merkez ilçe Başkanı Veysel Topkan ise yaptığı yazılı açıklamada, devletin müvekkillerinin suçsuz olduğunu bilmesine rağmen mahkemeye getirmediğini ileri sürdü. SANIK, MAHKEMEYE GETİRİLDİ, GÜVENLİK KAYGISI İLE GERİ GÖTÜRÜLDÜ

Batman'da 2 Kasım 2013'te Yavuz Selim Mahallesinde seçim çalışması sırasında Hüda-Par ve BDP'lilerin arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Özcan Temel davası ilk duruşması Batman 1.Ağır Ceza mahkemesinde görüldü. Özcan Temel'in öldürdüğü şüphesiyle yaklaşık 4 aydır Batman M tipi cezaevinde tutuklu olan sanık Veysi Gültekin sabah saatlerinde mahkemeye getirildi. Daha sonra güvenlik kaygısıyla mahkemeye çıkartılmadan cezaevine geri götürülmesi dikkat çekti. Mahkemenin güvenlik kaygısını eleştiren iki tarafın avukatları, sanığın ifadesini dinlemek istediklerini belirtti. Sanık Avukatı Serkan Ramanlı, Her şeyden önce bu davanın başka şehre nakledilmesini istemiyoruz. Bu olayda müvekkilimiz kurban seçilmiştir. İki partinin arasına fitne sokmak için polis olayı birilerine yıkmıştırdedi. Özcan Temel ailesinin avukatı Serdar Atalay ise, Bizde davanın başka şehre götürülmesine karşıyız. Ancak bu olayı işleyenlerin arkasında birileri olduğunu biliyoruz. Onlarında yargılamasını istiyoruzdedi. Yaklaşık 5 saat süren duruşma ertelenirken, duruşma sonrası Adliye bahçesinde gerginlik yaşandı. Duruşma ardından çıkan Özcan Temel'ın annesi Adliye çıkışında tutuklu sanık Veysi Gültekin yakınları arasında tartışma yaşandı. Tartışma vatandaşların araya girmesiyle yatıştırıldı. Duruşma nedeniyle hem BDP'lilerin hem de Hüda-Par'lıların Adliye bahçesine geldikleri görüldü. Adliye çıkışında konuşan BDP Başman Milletvekili Ayla Akat Ata, belirli bir siyasi kimlikle gelen eli silahlı vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen bir saldırı olduğunu iddia ederek, Bu saldırı tartışmanın yaşandığı yeri aşmış, aynı sokak üzerinde bulunan düğün evine kadar yansımış, düğün ahalisini de tehdit edilmiştir. O gece silahlarıyla tartışmanın yaşandığı evinin önüne gidenler bizler onları tanıyoruz. O silahları ilk defa kullanmadılar, daha önde de kullandılar. Özcan Temel arkadaşımızı, gencimizi, yoldaşımızı kaybettik. Ama biliyoruz ki o gece silah kullananlar sadece bir insanı katletmek için gelmediler. Hedef gözeterek Özcan Temel arkadaşımız vuruldu. Aynı zamanda birçok insana kurşunların hedefi oldu, insanlar can havliyle etrafa kaçmak zorunda kaldılar. Biz bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağızdedi.

Hüda-Par Batman Merkez ilçe Başkanı Veysel Topkan ise, yaptığı yazılı açıklamada, 2 Kasım'da olayla ilgili yargılamanın ilk duruşması yapıldığını kaydederek, Devlet, müvekkilimizin suçsuz olduğunu bilmesine rağmen mahkemeye getirmedi. Daha doğrusu cezaevinden önce çıkardılar, adliyenin bodrumuna kadar getirildi, daha sonra güya can güvenliği tehlikededir diye tekrar cezaevine götürüldü. Bunun tek nedeni duruşmanın biraz daha etenelenebilmesidirdedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayet Davasında, BDP ve Hüda-Par'lılar Arasında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement