Paris'i Kana Bulayan 3 Kardeşten Birinin Fotoğrafı Yayınlandı - Son Dakika
Güncel

Paris'i Kana Bulayan 3 Kardeşten Birinin Fotoğrafı Yayınlandı

Fransız basını, Paris'teki terör saldırılarını düzenleyenlerden birinin kaçtığını iddia etti. Fransız polisi ise aranan saldırganın fotoğrafını yayınladı.

15.11.2015 19:15  Güncelleme: 11:25

Fransız Haber ajansı AFP, soruşturmaya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Paris'i kana bulayan 3 kardeşin saldırılara dahil olduğunu bildirdi. Fransız polisi ise bu üç kardeşten Abdeslam Salah'ın fotoğrafını yayınladı.

3 KARDEŞTEN BİRİ KAÇTI

AFP'ye konuşan güvenlik yetkilisi, kaçan saldırganın, üç kardeşten biri olduğunu belirtti. Yetkili, kardeşlerden birinin Belçika'da tutuklandığını, bir diğerinin ise saldırıda öldüğünü söyledi. Polis, kaçak saldırganın isminin Abdeslam Salah olduğunu açıkladı. Ayrıca Fransız polisinin açıklamasında, Abdeslam Salah isimli şahsın 1.75 metre boyunda ve kahverengi gözlü olduğu belirtilerek, zanlının 15 Eylül 1989 Belçika Brüksel doğumlu olduğu bilgisine yer verildi.

KARDEŞLERİN AKIBETİ BELLİ OLDU

AFP'ye göre bu kardeşlerden biri saldırılarda öldü, bir değeri Belçika'da gözaltında, üçüncüsü ise ya saldırılarda öldü ya da kaçtı. AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağına göre, Paris saldırılarını gerçekleştirenlerden biri hâlâ yaşıyor olabilir. Daha önce polisin, saldırılarda kullanılan siyah bir Volkwagen Polo arabayı kiralayan kişiyi aradığı belirtilmişti. Bu kişinin hayatta ve kaçmış olma ihtimali bulunduğu bildirilen kardeşlerden biri olup olmadığı bilinmiyor.

BELÇİKA'DA OPERASYONLAR BAŞLADI

Cuma akşamı Paris'te 129 kişinin hayatını kaybettiği ve 99'u ağır olmak üzere 352 kişinin yaralanmasına sebep olan koordineli olarak gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından Belçika polisi şüphelilere yönelik operasyon başlattı.

Belçika polisi, dün gözaltına alınan 3 kişinin ardından bugün de 4 kişiyi daha gözaltına aldı.

Öte yandan resmi yayın kuruluşu RTBF, saldırganlardan ikisinin Paris'e Brüksel'den gittiğini belirtti. AP'ye konuşan Belçikalı bir yetkili de ölen saldırganlardan ikisinin Belçika'da yaşayan Fransız vatandaşları olduğunu doğruladı.

Paris\'i Kana Bulayan 3 Kardeşten Birinin Fotoğrafı Yayınlandı

Son Dakika Güncel Paris'i Kana Bulayan 3 Kardeşten Birinin Fotoğrafı Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • 6141: Bizdede var kardeş teröristler biri dağda biri şehirde! 32 17 Yanıtla
  • korkak matikler: terorist musluman dogru tabir. 10 12 Yanıtla
  • bingollu zaza hasan: kafir işit 14 7 Yanıtla
  • DOĞULU: BİZİMDE CENNET VATANIMIZIN ÜÇ TARAFI DENİZLERLE,DÖRT TARAFIDA HAİNLERLE ÇEVRİLİ YAPACAK BİRŞEY YOK. 18 2 Yanıtla
  • hımm: Dur tahmin edeyim.soyadları kesin demirtaştır. 16 3 Yanıtla
  • panteist: avrupa tüm müslümanları sınır dışı etmeli 6 13 Yanıtla
  • like live: Merd is. Haltet einfach den mund. Darısı burda yazanların başına. Azadiya dunya da dast kurdende. 5 7 Yanıtla
  • canlarimmmm: Hani Amerika super guc TU. Durdursun DEAS, i 9 2 Yanıtla
  • Mars: Tutustunuz degilmi 4 6 Yanıtla
  • Bilal: Bu işiti destekleyenlerden artık hesap sorulmalı bütün dünya omuz omuza 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement